Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αναγνώριση των Διπλωμάτων των Πολυτεχνείων σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 26/2/2018
Αρ. Πρωτ.: 7289 Προς : Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και
Θρησκευμάτων κ. Κων/νο Γαβρόγλου.
Κοιν.: 1. Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ.
2. Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα : “Αναγνώριση των Διπλωμάτων των Πολυτεχνείων σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου”
Κε Υπουργέ,
Σε συνέχεια του από 23/8/2017 εγγράφου μας (Αρ. Πρωτ. 7135), επανερχόμαστε ζητώντας συνάντηση μαζί σας, ώστε να μας ενημερώσετε σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προβλέψεων του άρθρου 46 του Νόμου 4485/17 “Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις”, όπου υπό τον τίτλο «Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου και επαγγελματικά προσόντα αποφοίτων Τ.Ε.Ι.» και στην παράγραφο 2 αυτού, αναφέρει: «Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος και καταλαμβάνει και τους αποφοιτήσαντες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου δεν επιφέρει μισθολογικές μεταβολές.».
Επειδή είναι σε εξέλιξη διαδικασίες κρίσεων θέσεων ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση και οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί μέλη μας επιθυμούν να κάνουν χρήση των βαθμολογικών και μοριοδοτικών προνομίων που απορρέουν από την κατοχή μεταπτυχιακού διπλώματος, επιθυμούμε να ενημερωθούμε σχετικά με τις διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Όπως έχουμε ενημερωθεί τα Πολυτεχνεία και οι Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας έχουν υποβάλει τα σχετικά αιτήματα.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι η μη μισθολογική αναγνώριση, ακυρώνει την ουσία της αναγνώρισης των Διπλωμάτων των Πολυτεχνείων σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου και την καθιστά «κενό γράμμα». Οι μνημονιακές υποχρεώσεις που εκτιμούμε ότι επέβαλλαν την αλλαγή αυτή, για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται ισχυρότερες από το αίσθημα δικαίου που επιβάλλει να χορηγηθούν τα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια σε όλους τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων (2 M.K. σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4354/15). Όπως εξάλλου γίνεται και με όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες υπαλλήλων (ΠΕ ή ΤΕ), που κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο και κερδίζουν τα προβλεπόμενα 2 ΜΚ. Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την παραπάνω αδικία και να αποδώστε όσα προβλέπονται από το Ν.4354/15 στο σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών που υπηρετούν τη Δημόσια Διοίκηση, ως μια κίνηση ελάχιστης αποκατάστασης των συντριπτικών περικοπών και της απαξίωσης στην οποία έχουμε περιέλθει ως κλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου