Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία προσπάθειας δίωξης της Πλ. Τριανταφυλλοπούλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη και τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην εδώ και έναν χρόνο αναιτιολόγητη δίωξη της Αρχιτέκτονος Μηχανικού Πλουμίτσας Τριανταφυλλοπούλου, που υπηρετεί στο Τμήμα Ελέγχου της Δ/νσης Έγκρισης & Παρακολούθησης Επενδύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΔΙΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την προσπάθεια μετακίνησής της, ενώ τόσο η ίδια όσο και η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, στο Δ.Σ. της οποίας η συνάδελφος Τριανταφυλλοπούλου είναι εκλεγμένο μέλος, δεν έχουν συναινέσει, όπως ο νόμος ορίζει.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ «δεν υπήρξε κανένας υπηρεσιακός λόγος που να δικαιολογεί αυτή τη μετακίνηση, με δεδομένο ότι στα τέσσερα χρόνια που υπηρετεί στη συγκεκριμένη θέση, προσφέρει επιμελώς έργο διαθέτοντας τις απαιτούμενες γνώσεις και ικανότητες και χωρίς να έχει καταγραφεί η παραμικρή παρατήρηση σε βάρος της. Την ίδια, δε, περίοδο έγινε κάτοχος και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, συναφούς με το αντικείμενο της υπηρεσίας».

Σχετικά με την παραπάνω μετακίνηση, υπάρχουν οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Επιτροπής των άρθρων 15 & 30 Ν. 1264/82, που ομόφωνα τη δικαιώνουν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση μετακίνησης ως μη σύννομη και αναίτια. Παρά την αποκατάσταση της συναδέλφου, δυνάμει των αποφάσεων αυτών, η πολιτική ηγεσία ξεκίνησε νέα δίωξη εναντίον της, ανακαλώντας την απόσπασή της, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σε εξέλιξη διαδικασία μετάταξής της, υπογεγραμμένη από τον προηγούμενο υπουργό και εγκεκριμένη από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Μέχρι σήμερα, καμία κυβέρνηση, δεν τόλμησε να μετακινήσει εκλεγμένο συνδικαλιστή με ανυπόστατη επιχειρηματολογία. Άλλωστε, τόσο η ισχύουσα νομοθεσία και νομολογία του διοικητικού δικαίου, αλλά και η αντίστοιχη του συνδικαλιστικού δικαίου, προστατεύουν πλήρως την άσκηση των καθηκόντων των Δημοσίων Υπαλλήλων, την αξιοπρέπεια και τιμή τους, τους τίτλους σπουδών, την εμπειρία και την προσωπικότητά τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά να εγκαταλειφθούν τα σχέδια εναντίον της συναδέλφου και να αφεθεί απερίσπαστη να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της εκεί που και τώρα υπηρετεί. Καταδικάζουμε την όποια προσπάθεια δίωξης συναδέλφων, όπως και κάθε προσπάθεια εν τοις πράγμασι ή με σχεδιαζόμενα νομοθετήματα, να καταργηθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου