Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Βορά στους ιδιώτες οι Κτιριακές Υποδομές μέσω απαξίωσης έργου τους, υποδομών και προσωπικού

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τη δουλειά μας, σταθερά και αταλάντευτα, προσπαθούμε για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των Κτιριακών Υποδομών, ώστε να έχει το κράτος ένα συγκροτημένο τεχνικό φορέα με αποκλειστική ευθύνη την παροχή Δημόσιων Δωρεάν Σύγχρονων και Ασφαλών Σχολείων, Νοσοκομείων, Δικαστηρίων και άλλων Δημόσιων κτιρίων.

Με τις αντιδραστικές Μνημονιακές επιταγές και την ένταξη στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων -που έχει ως κύριο σκοπό τη μέγιστη εκμετάλλευση των φορέων και της περιουσίας τους ώστε να αποφέρουν κέρδη για την αποπληρωμή του «χρέους» και την «ανάπτυξη» των επιχειρηματικών ομίλων- έγινε ένα ακόμα βήμα για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του φορέα και την ταχύτατη ολοκλήρωση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης σχολείων, νοσοκομείων, δικαστηρίων και συνολικά των δημόσιων κτιρίων.

Οι Κτιριακές Υποδομές είναι δημόσιος φορέας απόλυτα χρηματοδοτούμενος από το κράτος χωρίς «έσοδα» και ως «περιουσία» έχει εκατοντάδες σχολικά κτίρια & οικόπεδα δεσμευμένα για κατασκευή σχολείων.

Με τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας τον τελευταίο χρόνο προς το εποπτεύον Υπουργείο Υποδομών και τη Διοίκηση της Κτ.Υπ. ζητήσαμε την άμεση απένταξη από το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων και την αντιμετώπιση σειράς σοβαρών εκκρεμοτήτων όπως η έγκριση οργανογράμματος και επιχειρησιακού σχεδίου που, σε συνδυασμό με την υλοποίηση και άλλων παρεμβάσεων όπως η ανάθεση έργου και αρμοδιοτήτων στην εταιρεία από το εποπτεύον Υπουργείο Υποδομών, θα συνέβαλαν στην θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα και του έργου του φορέα.

Μέχρι σήμερα και παρά τα «καθησυχαστικά λόγια» της ηγεσίας του Υπουργείου και της Διοίκησης της Κτ.Υπ., βλέπουμε να συνεχίζεται η κωλυσιεργία και ο εμπαιγμός και να εξελίσσεται μπροστά μας καθημερινά ένα σχέδιο πλήρους αποδυνάμωσης και απαξίωσης του φορέα και του έργου μας, σε συνδυασμό με σειρά άλλων προβλημάτων όπως η δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, οι μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη σημαντικών αποφάσεων και η ανεπαρκής υποστήριξη του έργου της εταιρείας από την Διοίκηση. Μια ακόμα απόδειξη αυτής της κατάστασης είναι και ο σχεδιασμός εκατοντάδων μετατάξεων εργαζομένων από την Κτ.Υπ. προς το Υπουργείο Υποδομών και άλλους εποπτευόμενους φορείς, χωρίς μάλιστα να έχει ληφθεί καμία μέριμνα για «την επόμενη μέρα» στη λειτουργία και το έργο του φορέα.

Απαιτούμε από τον Υπουργό και τη Διοίκηση να πουν ευθέως «τι μέλλει γενέσθαι» με την Κτ.Υπ., να υλοποιήσουν άμεσα τις παραπάνω δεσμεύσεις και βέβαια να αναλάβουν την ευθύνη για τη διασφάλιση και ενίσχυση του έργου και της ακίνητης περιουσίας (που είναι πάνω από 2.000 λειτουργούντα σχολεία και 150 οικόπεδα χαρακτηρισμένα ως σχολικά), αλλά και των θέσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων που κατά τεκμήριο έχουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία να φέρουν σε πέρας αυτό το έργο. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί η απαξίωση και η εγκατάλειψη έργων, περιουσίας και προσωπικού, προκειμένου να γίνουν εύκολη λεία στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου