Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Εγκύκλιος ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για τη διαδοχική ασφάλιση

ΑΔΑ: ΨΞ0Β465ΧΠΙ-Ρ3Σ


Με τη νέα εγκύκλιο του ΕΦΚΑ υπ’ αριθμ. 37/2017 κοινοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.4387/2016, «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», διαβιβάζοντας παράλληλα το με αρ. πρωτ. Φ.1500/οικ.1681/119/2017/19.9.2017 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αναφέρεται στην ερμηνεία των διατάξεων αυτών.

Με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.4387/2016 ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των συνταξιοδοτικών περιπτώσεων ασφαλισμένων με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης στους ενταχθέντες φορείς στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Έχοντας υπόψη τις οδηγίες αυτές, επισημαίνουμε τα κυριότερα σημεία και εξειδικεύουμε περαιτέρω τα θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

ΕΔΩ αναλυτικότερα (ΑΔΑ: ΨΞ0Β465ΧΠΙ-Ρ3Σ).

1 σχόλιο:

  1. Ο ΧΡΟΝΟς ΚΥΗΣΕΩΣ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑΙ Η(ΔΑΖ) ΟΧΙ?
    ΣΤΗΝ ΣΕΛ.8 ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΊΟΥ ΛΕΕΙ "ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΓΟΡΑ(ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΧΡΟΝΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Η (ΔΙΑΖ)ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΟΓΩ ΚΥΗΣΗΣ/ΛΟΧΕΙΑΣ) ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ" ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή