Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Μέχρι 31 /1 /2018 οι εισφορές μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, αγροτών για το 2016

Όσες παρατάσεις και να δώσουν, δεν πρόκειται να τα δώσουμε...

Tην παράταση της προθεσμίας καταβολής των εισφορών του 2016 από μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους και αγρότες για άλλους δύο μήνες αναμένεται να αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προτείνει να καταβληθούν οι συγκεκριμένες εισφορές όχι μέχρι 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, αλλά μέχρι 31 Ιανουαρίου του 2018.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, πάνω από 543.000 ασφαλισμένοι δεν πλήρωσαν τις βεβαιωμένες εισφορές τους (με βάση το προϊσχύον σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων) . Έτσι δεν έχουν εισπραχθεί κοντά στα 900 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, μετά από επεξεργασία στοιχείων εσόδων στους ανωτέρω τομείς τ.ΕΤΑΑ και τους συναφείς κλάδους υγείας καθώς και του τ.ΟΓΑ διαπιστώθηκε ότι οι εισφορές 2016 που δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί έχουν ως εξής:

Η ίδια εισήγηση αναφέρει πως η πρόταση για την παραπέρα χρονική επέκταση της δυνατότητας καταβολής εισφορών έτους 2016, για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ και των εισφορών Β΄εξαμήνου 2016, για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και τ. ΟΓΑ έως 31-1-2018 λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

- Η υποχρέωση παράλληλης καταβολής τρεχουσών εισφορών και εισφορών Β΄εξαμήνου 2016 για τους Φορείς τ.ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, τ.ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, τ.ΟΓΑ και
έτους 2016 για το τ.ΕΤΑΑ-ΤΑΝ.

- Η παροχή δυνατότητας διατήρησης ρυθμίσεων καθώς και των δικαιωμάτων που είναι συνδεδεμένα με την τήρησή τους και την καταβολή τρεχουσών εισφορών.

- Η αναμενόμενη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών που ενδεχόμενα θα παράσχει ευνοϊκό πλαίσιο εξόφλησης.

- Η διαδικασία εξωδικαστικού μηχανισμού (Ν.4469/2017) που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Tου Δημήτρη Κατσαγάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου