Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Κυβέρνηση και Γεροβασίλη αναγνωρίζουν την επιτυχία της απεργίας-αποχής από την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

Σχόλιο του ΜΕΤΑ για τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την «Ολοκλήρωση διαδικασίας αξιολόγησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4369/2016» (ΑΔΑ: 7ΖΖΞ465ΧΘΨ-ΥΘΟ)

Η επιβεβαίωση για τη μαζική συμμετοχή στο συλλογικό αγώνα της απεργίας – αποχής από την «αξιολόγηση» του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από το Μάρτιο και η συντριπτική πλειονότητα Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων Σωματείων στο δημόσιο τομέα, ήρθε με τον πιο επίσημο τρόπο, από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Με νέο έγγραφο (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ, ΑΔΑ: 7ΖΖΞ465ΧΘΨ-ΥΘΟ) από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στις 12 Ιουλίου, η υπουργός μάς υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της «αξιολόγησης», παραδεχόμενη στην ουσία την καθολική επιτυχία της απεργίας – αποχής.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει στοιχειωδώς τους εργαζόμενους να συναινέσουν στη διάλυση του Δημοσίου και των όποιων αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών έχουν απομείνει, στο εν λόγω έγγραφο αναφέρονται και οι λόγοι, που κατά την άποψη της κυβέρνησης, οδήγησαν στην άρνηση της «αξιολόγησης».
Έτσι, η απόρριψη της «αξιολόγησης» αποδίδεται στις «όποιες επιφυλάξεις έχουν ανακύψει εξαιτίας προηγούμενων συστημάτων αξιολόγησης και τη μη έγκυρη πληροφόρηση αρκετών συνδικαλιστικών φορέων για το περιεχόμενο του ν. 4369/2016 (Α’ 33)».
Επανέρχονται, όπως αναμενόταν, κατακαλόκαιρο, με νέες προθεσμίες (Τρίτη 8 Αυγούστου) για «αξιολόγηση», κάτι που απαιτεί εγρήγορση από πλευράς Σωματείων – Ομοσπονδιών-ΑΔΕΔΥ και «επιφυλακή» για την αντιμετώπιση των πιέσεων και εκβιασμών που, ήδη, με αυτό το έγγραφο, επιχειρούνται, με καλυμμένο -ως συνήθως- τρόπο.
Συγκεκριμένα αναφέρεται «παρακαλούμε τις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού, αποδέκτες της παρούσας, να διανείμουν αμελλητί – με απόδειξη – τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους που υπάγονται στο σύστημα αξιολόγησης του ν.4369/2016 και να μεριμνήσουν για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης».
Δηλαδή, διά των Διευθύνσεων Προσωπικού, η υπουργός Ολ. Γεροβασίλη και η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους θεσμούς που επιβλέπουν από κοντά τη διαδικασία «αξιολόγησης», επιχειρούν να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι παρέλαβαν τα έντυπα «αξιολόγησης». Δεν γνωρίζει ηυπουργός ότι όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία – αποχή και άρα και αυτή της η προσπάθεια θα πέσει στο κενό;
Τα ερωτηματολόγια δεν συμπληρώθηκαν όχι γιατί ήταν περιορισμένος ο χρόνος, αλλά γιατί οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι και αυτή η «αξιολόγηση» εντάσσεται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων για τη συρρίκνωση του Δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση των βασικών υπηρεσιών για τις οποίες ενδιαφέρονται οι ιδιώτες.
Ως ΜΕΤΑ τους διαβεβαιώνουμε ότι εξίσου άμεσα θα μεριμνήσουμε για τη θωράκιση των συναδέλφων και συναδελφισσών απέναντι σε κυβέρνηση και «θεσμούς» και θα περιφρουρήσουμε την απεργία-αποχή που είναι σε ισχύ, με όλα τα συλλογικά όργανα που διαθέτει το οργανωμένο εργατικό κίνημα.
Δεν φοβόμαστε και δεν ολιγωρούμε ούτε τον Αύγουστο.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία-αποχή και όλοι οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να καλύπτονται από το εξώδικο της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου