Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΑΡΑΓΕΣ: Περί της δήθεν απόφασης της ΔΕ του ΤΕΕ για την Ίδρυση Τμήματος Αποφοίτων Σχολών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης



Μετά από αυτή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ περί δήθεν ομόφωνης απόφασης της ΔΕ του ΤΕΕ για την Ίδρυση Τμήματος Αποφοίτων Σχολών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η εκπρόσωπος του Αριστερού Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου (ΑΡΑΓΕΣ-block_TEE-ΑΑΣΜΗ-ΑΧΜΜΕΤ) στη ΔΕ του ΤΕΕ έκανε τη δήλωση που ακολουθεί, για να αποκατασταθεί η αλήθεια.
«Στη συνεδρίαση της ΔΕ/ΤΕΕ στις 23-05 τέθηκε με εισήγηση της Υπηρεσίας το θέμα «Ίδρυσης Τμήματος Αποφοίτων Σχολών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετηθήκαμε ρητά ως προς την κρισιμότητα του ζητήματος και καλέσαμε τα μέλη της διοικούσας να αποσύρουν το ζήτημα καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη συζήτηση που αφορά την αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών και άρα δεν μπορεί να συζητηθεί αποσπασματικά, ειδικά όταν έχει προγραμματιστεί η σύγκληση της αντιπροσωπείας με θεματολογία τα επαγγελματικά διακαιώματα. Είναι σαφές πως το συγκεκριμένο ζήτημα εξάλλου προκύπτει από τις προϋπάρχουσες κατευθύνσεις του ΤΕΕ για συνολική αναδιάρθρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην κατεύθυνση αναίρεσης αυτών μέσω «πιστοποιήσεων» κλπ.
Από τις τοποθετήσεις των μελών ήταν σαφές πως δεν υπήρχε συναίνεση προκειμένου το θέμα να μπει σε ψηφοφορία. Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του ΤΕΕ επέλεξε πραξικοπηματικά να δημοσιεύσει πως η Διοικούσα επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση τμήματος.
Καταγγέλλουμε τις πολιτικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να παραπληροφορήσουν και να αλλοιώσουν τη θέση των μελών της ΔΕ του ΤΕΕ, ενόψει μάλιστα της αναμενόμενης κατάθεσης ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα, στην δεύτερη μάλιστα συνεδρίαση με τη νεοεκλεγμένη της σύνθεση και καλούμε τον πρόεδρο να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια.»
Μπούκη Ελένη
εκπρόσωπος του Αριστερού Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου
Η ανάρτηση αποτελεί σκόπιμη πλαστογράφηση της απόφασης της ΔΕ του ΤΕΕ με στόχο να κατασκευαστεί ντε φάκτο η είδηση και να δρομολογηθούν εξελίξεις. Η είδηση έχει ήδη εντέχνως διοχετευθεί σε διάφορα δημοσιογραφικά site και η δουλειά της προπαγάνδας είχε γίνει. Η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια Στασινού σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργήθηκε, έδωσε τη δυνατότητα και το έρεισμα σε διάφορα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ να προχωρήσουν αυτά πλέον το ζήτημα. Έτσι, με την ψευδή ενημέρωση πως έχει δήθεν ήδη υπάρξει απόφαση της ΔΕ του κεντρικού ΤΕΕ μεθοδεύεται η περικύκλωση της ΔΕ του ΤΕΕ από αποφάσεις που θα έχουν ουσιαστικά υφαρπαγεί από την περιφέρεια βασισμένες σε μια πλαστογραφία της απόφασης της κεντρικής ΔΕ του ΤΕΕ. Εν συνεχεία, μέσα σε χρόνο dt, ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου χαιρέτισε την (ανύπαρκτη) «απόφαση του ΤΕΕ» κάτι που αποτελεί τουλάχιστον αποχρώσα ένδειξη για τη σκοπιμότητα της ψευδούς ανάρτησης.

Απαιτούμε να κατέβει αμέσως η πλαστή απόφαση της ΔΕ από την ιστοσελίδα του TEE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου