Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ειδικό επίδομα για τους αποσπασμένους στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ: Το ενιαίο μισθολόγιο αποδεικνύεται λιγότερο… ενιαίο



Εκτός από μνημονιακή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει πιστά το δρόμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων για τους "εκλεκτούς"...
Αναδημοσιεύουμε από ΕΑΚ ΥΠΠΟ.


Την Παρασκευή 28/4/2017 στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων», κατατέθηκε και ψηφίστηκε υπουργική τροπολογία που αφορούσε την ΜΟΔ ΑΕ και τις Ειδικές Υπηρεσίες των ΕΣΠΑ. Η τροπολογία αυτή θεσπίζει ειδικό επίδομα για τους δημοσίους υπαλλήλους που αποσπώνται και εργάζονται στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ (όπως π.χ. την ΕΔΕΠΟΛ). Το επίδομα έρχεται, ξεπερνώντας το ενιαίο μισθολόγιο, να εξισώσει στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων των Ειδικών Υπηρεσιών ΕΣΠΑ με τους μισθούς των αόριστου χρόνου υπαλλήλων της ΜΟΔ ΑΕ, και υπολογίζεται ότι θα είναι ύψους περίπου 300-500 ευρώ περίπου, ανάλογα με την ειδικότητα.

Καλοδεχούμενη κάθε αύξηση μισθού σε αυτές τις συνθήκες του ενιαίου φτωχολογίου, μόνο που θα ’πρεπε να ’ναι για όλους!

Θα πρεπε να είναι, για παράδειγμα, και για όλες τις επιστημονικές, διοικητικές και λογιστικές ειδικότητες στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, που πραγματοποιώντας έργα των ΕΣΠΑ με αυτεπιστασία επωμιζόμαστε τεράστιο βάρος ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!


Θα πρεπε να δοθεί επίσης το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (που προβλέπεται από το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά δεν δίνεται γιατί δεν βγάζουν τις αντίστοιχες ΚΥΑ!) σε όσους το δικαιούνται, μεταξύ αυτών στους αρχαιολόγους και όλο το προσωπικό που δουλεύει σε ανασκαφές (και βέβαια τους έκτακτους συναδέλφους), όπως επίσης στους καταδυόμενους και όσους δουλεύουν σε σπήλαια, που περιέργως στο Υπουργείο Πολιτισμού δεν θεωρούνται ότι κάνουν… ανθυγιεινή εργασία (!).

Θα πρεπε να δοθεί επίσης το καταδυτικό επίδομα, που είναι κολλημένο στη Βουλή εδώ και 1,5 χρόνο, χαμένο κάπου στις ορέξεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που δεν επιτρέπει να δίνονται τέτοια… προκλητικά επιδόματα – επιτρέπει όμως να εργάζονται δύτες στο ΥΠΠΟ χωρίς να τους πληρώνει ούτε καν ασφάλεια ζωής!
Θα πρεπε να μην παραπέμπεται στις καλένδες το δικαίωμα επιστημονικών ειδικοτήτων (όπως π.χ. οι ιστορικοί και οι ιστορικοί τέχνης) να παίρνουν επιδημία, επειδή «αυξάνει το μη μισθολογικό κόστος του δημοσίου» (!).
Θα πρεπε να μην είμαστε καθηλωμένοι μισθολογικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ως το τέλος του 2018 – και μάλιστα με τους πρωτοδιόριστους να παίρνουν μισθούς 580 ευρώ(!) – και να μας έχουν αναγνωριστεί τα χρόνια προϋπηρεσίας που ακόμη περιμένουν στην ουρά για… αναγνώριση.

Γενικότερα, θα πρεπε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και να πληρωνόμαστε οι δημόσιοι υπάλληλοι έναν αξιοπρεπή μισθό με τον οποίο να μπορούμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, αντί να ετοιμάζετε νέες μειώσεις μισθών με το 4ο μνημόνιο και τον καταποντισμό του αφορολόγητου ορίου σε κάτω από 6000 ευρώ; Δε νομίζετε κύριοι Υπουργοί Τσακαλώτε, Παπαδημητρίου, Γεροβασίλη, Χαρίτση και Χουλιαράκη, που υπογράψατε τη σχετική τροπολογία;

Προς τους συναδέλφους μας: τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται. Είναι καιρός να ξαναζητήσουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας, και όχι σε «δόσεις» ή «ειδικά επιδόματα». Αυξήσεις στους μισθούς εδώ και τώρα, για αν ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Να το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας.

Δείτε εδώ την τροπολογία
«Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν κατά βάση σε: α) διαδικασίες πρόσληψης ή απόσπασης / μετακίνησης προσωπικού από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μ.Ο.Δ.Α.Ε, καθώς και σε διαδικασίες τοποθέτησης προϊσταμένων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Μ.Ο.Δ.Α.Ε.. β) μισθολογικά ζητήματα υπαλλήλων που αποσπώνται ή μετακινούνται από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ( πλην της Μ.Ο.Δ.Α.Ε.) στις Ειδικές Υπηρεσίες ( Ε.Υ.) ΕΣΠΑ, καθώς και των ήδη αποσπασμένων ή μετακινηθέντων σε αυτές.)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου