Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη θέσπιση μέτρων που έχουν φέρει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, σε αδιέξοδο και απόγνωση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλο τον κόσμο της εργασίας, που χτυπιέται από τη συγκεκριμένη ακραία αντικοινωνική πολιτική, άλλωστε ανήκουμε και εμείς σε αυτόν.

Σε όλα τα δεινά που έχει φορτωθεί ο κλάδος μας αυτά τα χρόνια, τώρα με το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ προστίθεται και η αύξηση έως και 28% των εισφορών με το νέο τρόπο υπολογισμού από το 2019. Παράλληλα επιβάλλεται η εγκατάσταση POS συστημάτων πληρωμής σε κάθε γραφείο μηχανικού, ακόμα και για όσους δεν έχουν καν έσοδα, επιβάλλοντας την προμήθεια στις τράπεζες ως επιπλέον φορολόγηση της κάθε αμοιβής μηχανικού, ενώ προετοιμάζεται και το έδαφος με διάφορες νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις για την επιδρομή με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς εναντίον των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων με συσσωρευμένες ασφαλιστικές οφειλές.
Ακόμη, την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοι κλείνουν τα βιβλία τους, υπάρχει και η προκλητική εμμονή της κυβέρνησης στη διατήρηση της “ασφάλισης ιδιότητας” στους μηχανικούς (με τη σιωπηρή συγκατάθεση του ΤΕΕ), παρά το ότι αυτή έρχεται σε καταφανή αντίθεση με την υποτιθέμενη “ενιαία” αντιμετώπιση όλων των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ. Αυτά και άλλα πολλά οδηγούν βίαια και στοχευμένα στην έξοδο των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών από το επάγγελμα λόγω των τεράστιων συσσωρευμένων χρεών, που σκόπιμα έχει προκαλέσει η μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε σύστημα άδικης και ακραίας φορολόγησης.
Παράλληλα η οργανωμένη μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργασία με “μπλοκάκι” προωθεί συστηματικά την ακραία αυθαιρεσία σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Έτσι μένει ανοιχτό το πεδίο σε μεγάλες εργολαβικές εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν ως φτηνή εργατική δύναμη το απελπισμένο τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό που δεν θα έχει μπορέσει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη γενική κινητοποίηση της Τετάρτης 17ης Μαΐου. Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών θα είναι με το πανό της στην απεργιακή συγκέντρωση, στο Μουσείο, στις 11.00πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου