Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Συμπληρωματική Ενημερωτική Ανακοίνωση για δικαστική προσφυγή διεκδίκησης επιστροφής των ασφαλιστικών εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 24/3/2017
Αρ. Πρωτ.: 7076 Προς : Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Συμπληρωματική Ενημερωτική Ανακοίνωση
για δικαστική προσφυγή διεκδίκησης επιστροφής των ασφαλιστικών εισφορών
της Ειδικής Προσαύξησης.
Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της από 9/3/2017 ενημερωτικής μας ανακοίνωσης με Αρ. Πρωτ. 7067 σχετικά με τις προσφυγές με διεκδικούμενο στόχο την έντοκη επιστροφή των καταβληθέντων εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης, για την κατηγορία των μετά το 1993 ασφαλισμένων, έχουμε συμπληρωματικά να προσθέσουμε τα κάτωθι:
  1. Οι αγωγές αφορούν σε όλους τους μετά το 1993 ασφαλισμένους μηχανικούς ανεξάρτητα από τα αν είναι μισθωτοί, μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣΜπορούν δηλαδή να συμμετέχουν τόσο μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοι.
  2. Το δικόγραφο δεν αφορά τους προ 1993ασφαλισμένους συναδέλφους, μια και η περίπτωση τους είναι διαφορετική (περισσότερα χρόνια υπαγωγής στον κλάδο, άλλο καθεστώς ένταξης λόγω ΕΛΠΠ). Υπενθυμίζουμε για αυτή την κατηγορία συναδέλφων, ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε από το Υπ. Ασφάλισης έναν αξιοπρεπή τρόπο υπολογισμού της προσαύξησης σύνταξης που δικαιούνται, ανάλογα με τα χρόνια που έχουν διανύσει στον κλάδο. Ανάλογα με τις απαντήσεις του Υπουργείου στα επανειλημμένα αιτήματα μας θα κινηθούμε στη συνέχεια. Για την κατηγορία των συναδέλφων προ 1993 ασφαλισμένων που έχουν λιγότερα από 10 χρόνια στον ΕΛΠΠ διεκδικούμε τη δυνατότητα ελεύθερης μεταφοράς του χρόνου αυτού σε άλλον κλάδο ασφάλισης (πχ κάποιο επικουρικό).
  3. Όσον αφορά τη βεβαίωση από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία ένταξης στην κοινωνική ασφάλιση, ο διανυθείς χρόνος ασφαλίσεως στο λογαριασμό της Ειδικής Παροχής και οι καταβληθείσες εισφορές, μπορούμε είτε να καταθέσουμε σχετική αίτηση στο πρωτόκολλο οποιουδήποτε τοπικού ή κεντρικού γραφείου ΤΣΜΕΔΕ, είτε να ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Εισφορών να μας τυπώσει και να σφραγίσει ανάλυση καταβληθέντων εισφορών. Ως Ομοσπονδία έχουμε παρέμβει στις κεντρικές υπηρεσίες  του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να δημιουργηθεί σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή εκτύπωσης της σχετικής βεβαίωσης (από την ιστοσελίδα του Ταμείου), ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της υπηρεσίας και των συναδέλφων.
  4. Tο Δικηγορικό γραφείο μας ενημέρωσε ότι για καλύτερη εξυπηρέτηση όλων θα δέχεται τους συναδέλφους Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη από τις 4μμ-6μμ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η εξουσιοδότηση θα πρέπει να φέρει το γνήσιο της υπογραφής (από οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία) και το Ιδιωτικό Συμφωνητικό αρκεί σε ένα αντίτυπο.

Οι Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ παρακαλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην δικαστική διεκδίκηση και να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των αιτήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου