Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Κάλεσμα σε μαζική διακλαδική παρέμβαση στο ΔΣ ΕΦΚΑ, στις 30/03/2017, Αγ.Κωνσταντίνου 5 (Ομόνοια)

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών καλεί σε μαζική διακλαδική παρέμβαση στο ΔΣ ΕΦΚΑ, στις 30/3. Το κάλεσμα γίνεται σε συντονισμό με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, αλλά και συλλογικότητες από άλλους κλάδους με βάση την απόφαση της συνάντησης συντονισμού την Πέμπτη 23/3 ( βλ. διακλαδική σύσκεψη που κάλεσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών). Θεωρούμε ότι η μάχη για την απόκρουση των καταστροφικών για εμάς νεοφιλελεύθερων μέτρων δε μπορεί να περιορίζεται στην –κατά τα άλλα απαραίτητη– καταγγελία των υπερεθνικών εμπνευστών τους και των κυβερνητικών υποχειρίων τους. Αναγκαστικά περνάει και μέσα από τα εκτελεστικά όργανα, όπως ο ΕΦΚΑ, που άλλωστε δεν παραλείπει να προσθέσει τη δική του κακόβουλη νότα στα μέτρα των εντολέων του. Έτσι, παράλληλα με όλα τα ζητήματα που θα τεθούν, είτε από συναδέλφους είτε από φίλους άλλων κλάδων που και αυτοί στοχοποιούνται, καθώς ανήκουν στον κόσμο της εργασίας, εμείς εστιάζουμε στα ακόλουθα:
  • Το ζήτημα που έχει ανακύψει για την ασφαλιστική ικανότητα, εξαιτίας της νέας ερμηνείας της σχετικής εγκυκλίου που έχει δώσει ο ΕΦΚΑ και η οποία αποκλείει πολλούς συναδέλφους από την ασφάλιση.
  • Το σταμάτημα των κατασχέσεων σε βάρος ασφαλισμένων με οφειλές μέσω του ΚΕΑΟ, με παράλληλη ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με τις διεκδικήσεις μας για το μείζον θέμα της αποστολής στο ΚΕΑΟ (ένα όργανο που στοχοποιεί άμεσα τον κόσμο της εργασίας) ακόμη και των μικρών οφειλετών.
  • Την ανάγκη απόδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας με οφειλές, ρύθμιση που θα ωφελήσει και τους ασφαλισμένους και το ταμείο, αντίστοιχη με παλιότερη απόφαση της ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ.
  • Την ανάγκη παράτασης στην καταβολή των υπέρογκων τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους μηχανικούς, ως προσωρινή ελάφρυνση, με δεδομένη τη συσσώρευση υποχρεώσεων στο μήνα Μάρτιο.
  • Την ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με το απαράδεκτα και κοινωνικά ανάλγητο ύψος των εισφορώνμε τις οποίες χρεώνονται οι αυτοαπασχολούμενοι, και σε ορισμένους κλάδους, όπως το δικό μας, ακόμα και οι άνεργοι πρώην αυτοαπασχολούμενοι (ασφάλιση ιδιότητας).
Παράλληλα η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών απευθύνει κάλεσμα σε συγκρότηση ενιαίου μετώπου του κόσμου της εργασίας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/3, ΣΤΙΣ 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ, ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 5 (ΟΜΟΝΟΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου