Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση ΠΡ.Ε.Σ.Α. για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος


Αποτελέσματα

Ευχαριστούμε όλες και όλους για τη στήριξή τους στην “ΠΡωτοβουλία Ενωτικής Συσπείρωσης Αριστεράς – ΠΡ.Ε.Σ.Α. Πολιτικών Μηχανικών” στις εκλογές του ΣΠΜΕ της 3ης Ιουλίου 2016!
Με σχεδόν όλα τα εκλογικά τμήματα να έχουν καταμετρηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΜΕ θα αποτελείται από 9 διαφορετικούς εκλογικούς σχηματισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και η ΠΡ.Ε.Σ.Α. Πολιτικών Μηχανικών με την υποστήριξη 250 συναδέλφων πολιτικών μηχανικών με ποσοστό 5,8% των ψηφισάντων πανελλαδικά.
Το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτής της εκλογικής αναμέτρησης (10 παρατάξεις) και της συνδικαλιστικής και πολιτικής συγκυρίας, μας δημιουργεί μια μικρή αισιοδοξία και μια μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη να δώσουμε τη μάχη μέσα και έξω από το ΔΣ ώστε ο Σύλλογος να ανταποκριθεί στο διπλό του ρόλο, τον πολιτικό και τον επιστημονικό.
Είναι γεγονός ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία οι δυνάμεις τις ριζοσπαστικής αριστεράς δεν κατάφεραν να δώσουν ένα αποφασιστικό μήνυμα που θα δημιουργούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της πολιτικής και συνδικαλιστικής κατεύθυνσης που είχε ο Σύλλογος μέχρι τώρα.
Παρόλα αυτά, από εδώ και στο εξής είναι ευθύνη όλων των μαχόμενων πολιτικών μηχανικών να δώσουμε τη μάχη για την πολιτικοποίηση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων και τη δημιουργία ενός Συλλόγου που θα είναι εργαλείο στα χέρια των πληττόμενων μελών του. Για την παρέμβαση του Συλλόγου στα ζητήματα του επιστημονικού μας πεδίου, στους όρους άσκησης του επαγγέλματος αλλά και για την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του επιστημονικού ρόλου του Πολιτικού Μηχανικού. Για την ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών του Συλλόγου με πυκνές ΓΣ όπου η λειτουργία του Συλλόγου θα είναι ευθύνη και υπόθεση των μελών του, κόντρα σε λογικές ανάθεσης.
ΠΡ.Ε.Σ.Α. Πολιτικών Μηχανικών (ΠΡωτοβουλία Ενωτικής Συσπείρωσης Αριστεράς)

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου
    Μετά την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση είστε αγωνίζονται για να πάρετε ένα δάνειο στο επίπεδο των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Έχετε μεγαλύτερη ανησυχία. Θέλετε να επωφεληθούν από μια πίστωση για την υλοποίηση των έργων σας, θέλετε να επωφεληθούν από ένα υπόβαθρο του εμπορίου, θέλετε να λάβετε πίστωση για την χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό, που θέλετε να αλλάξετε το αυτοκίνητο, σας εξοπλίσει σε οικιακές συσκευές, σας προσφέρουμε ένα νέο σπίτι. Απολαύστε πολλές μορφές των προσωπικών δανείων προσαρμοσμένα σε όλες σας τις ανάγκες. Είμαι ένα άτομο με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιείται για τη χορήγηση δανείων σε πρόσωπα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες σε ποσοστό από 2% έως 4%. Επωφεληθείτε από την εμπειρία μου είναι γρήγορη και απλή. Αν ενδιαφέρονται και σοβαρή, επικοινώνησε μαζί μου. Απευθείας μέσω e-mail: jeangiles.ody@gmail.com
    Καλά για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή