Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Έρχεται η κατάργηση εξετάσεων για την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή;

Έρχεται η κατάργηση εξετάσεων για την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή;
Σύμφωνα με πληροφορίες του B2Green.gr, φαίνεται πως στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζονται την κατάργηση των εξετάσεων για την κατοχύρωση της ιδιότητας του ενεργειακού επιθεωρητή.
Σε αυτή την περίπτωση, το πιθανότερο σενάριο από αυτά που βρίσκονται στο τραπέζι μέχρι στιγμής, θα είναι η επικράτηση ενός συστήματος παρόμοιου με αυτό που ισχύει για τους ελεγκτές δόμησης. Προφανώς, στην τελική απόφαση και στις λεπτομέρειές της, θα συνυπολογιστεί και το γεγονός πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 550 ενεργειακοί επιθεωρητές οι οποίοι πέρασαν επιτυχώς τη διαδικασία των εξετάσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή, λύση υπέρ των σημερινών μόνιμων επιθεωρητών ενδέχεται να αποτελέσει η διαφοροποίηση, στα δικαιώματα διενέργειας των ενεργειακών επιθεωρήσεων.
Αυτό που σίγουρα «καίει» το Υπουργείο είναι η ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να κινηθεί, έτσι ώστε να ετοιμάσει εμπρόθεσμα τη σχετική τροπολογία, μιας και πλέον οι καθημερινές ανάγκες της αγοράς, είναι μεγάλες, τόσο λόγω της υποχρεωτικότητας των ΠΕΑ & στα πολύ μικρά διαμερίσματα όσο και λόγω της υποχρεωτικής σύνδεσής τους με τα μισθωτήρια συμβόλαια στο taxis.
Στο B2Green.gr παρακολουθούμε συστηματικά το θέμα των ενεργειακών επιθεωρητών και για ότι νεότερο προκύψει θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.

1 σχόλιο:

  1. Με 30 και 25 ευρω το κομματι (ΠΕΑ) αμοιβη ζητουν μονιμους επιθεωρητες σε επισημες αγγελιες στο ιντερνετ , τωρα !!!!οχι χθες ή πριν μηνες,....με δικαιολογια τον μεγαλο αριθμο που θα αναθεσουν(πως ενας θα κανει 500 σε ενα μηνα ,δεν φαινετε προβλημα σε κανεναν)!!!!........τοσο μεγαλη ζητηση εχει και τοσο μεγαλο προβλημα υπαρχει απο τους ακριβους μηχανικους...μονο τις εταιρειες συμφερει να υπαρχουν 20000 επιθεωρητες ,γιατι υπαρχει εμποριο σφραγιδας απο αρκετους που δεν ξερουν καν τι ειναι επιθεωρηση....δεν ειναι τυχαιο οτι μεγαλοεταιρειες ζητανε παραταση και παρασερνουν μερικους ΕΕ που δεν ξερουν το συμφερον τους και παρασερνονται απο μεγαλοστομιες μεγαλοεταιριων περι αξιας πτυχιου(την θυμηθηκαν την αξια κυριως μεγαλομηχανικοι !!!!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή