Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Ομάδες Εργασίας της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών

H ΑΣΜ στη συνέλευση της 13/5/2016 αποφάσισε τη δημιουργία ομάδας εργασίας για το ασφαλιστικό.
Ξεκινώντας από την αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά και της προπαγάνδας από τα φερέφωνα του συστήματος και την ανάδειξη των αντιφάσεων του νέου αντιασφαλιστικού νόμου, να δομήσει μια εναλλακτική πρόταση.
Πρώτη συνάντηση της ομάδας την Τετάρτη  18/5/2016 στη Νοταρά 51 (Εξάρχεια) στις 19:30.  Έναρξη της συζήτησης 19:45.
Συνάντηση της ομάδας εργασίας “Συμβολή στη συγκρότηση εναλλακτικού μοντέλου πολιτικής-οικονομικής οργάνωσης από τα κάτω”, Παρασκευή 20 Μαϊου, 7:30 μ.μ.
Στη συνέλευση της 13/5/16 αποφασίσαμε την συγκρότηση ομάδας εργασίας με αντικείμενο “Συμβολή στη συγκρότηση εναλλακτικού μοντέλου πολιτικής-οικονομικής οργάνωσης από τα κάτω”
Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας θα γίνει στο ΤΕΕ (Νίκης 4) την Παρασκευή 20/5/16 στις 7.30μμ.
Περιγραφή:
Η αποτυχία συγκρότησης ενός κινήματος που να προβάλλει στοιχειωδώς αποτελεσματική αντίσταση στην νεοφιλελεύθερη επέλαση και η απομαζικοποίηση των σχετικών κινητοποιήσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανυπαρξία μιας πειστικής αντιπρότασης απέναντι στο νεοφιλελεύθερο ΤΙΝΑ. Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται μπροστά σε θεωρητικά διατυπωμένες, μη επαληθεύσιμες αντιπροτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διαφορετικών πολιτικών παρατάξεων ή επώνυμων προσώπων χωρίς να συνδέονται με συγκεκριμένες δράσεις που θα επέτρεπαν την βιωματική τους εμπειρία, την βελτίωση της θέσης της εργασίας ή οποιαδήποτε ορατή πρόοδο στον αγώνα της αντι-νεοφιλελεύθερης ανατροπής.
Θα αναζητήσουμε την λύση στον συνδυασμό της κινηματικής δράσης με την προσπάθεια της συγκρότησης από τα κάτω κοινοτήτων που διεκδικούν μορφές πολιτικής και οικονομικής αυτονομίας και αυτοδιαχείρισης, αποσπώντας από το περιβάλλον καθεστωτικό πλαίσιο διοικητικούς μηχανισμούς και μέσα παραγωγής. Επίσης στην διάρθρωση τέτοιων κοινοτήτων από τις μικρότερες προς τις μεγαλύτερες κλίμακες.
Ενδεικτική θεματολογία
  • Αυτοαπασχόληση – μικρές επιχειρήσεις: μορφές συνεργατικής / δικτυακής οργάνωσης, συμμετοχή στην “ομότιμη” (peer to peer) παραγωγή, “οιονεί επιχειρήσεις” (virtual enterprises).
  • Βιοτεχνίες – μικρές εργοστασιακές μονάδες: Σύνδεση με υπάρχοντα εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης (ΒΙΟΜΕ, Ρομπέν του ξύλου κλπ), δυνατότητες συνεργασίας ως προς αντικείμενα μηχανικού, διερεύνηση άλλων δυνητικών τέτοιων εγχειρημάτων και δυνατοτήτων δικτύωσης της παραγωγής.
  • Υποδομές εθνικής κλίμακας: Ομάδες μελέτης αξιοποίησης δημόσιου χώρου, ενεργειακής βιομηχανίας, δικτύων πληροφορικής, επαφή με την κοινότητα των “commons”, μελέτη συστημάτων παραγωγής / διανομής κοινωνικού προϊόντος και ένταξη της συζήτησης για ασφαλιστικό / φορολογικό στο συγκεκριμένο πλαίσιο.
  • Αξιοποίηση της εμπειρίας δραστηριοτήτων και κινημάτων κοινωνικής αυτενέργειας, όπως δομές υποστήριξης προσφύγων, κοινωνικά ιατρεία, “χωρίς μεσάζοντες”, κινήματα κατά των πλειστηριασμών κλπ, και σύνδεση με αυτά.
  • Προσανατολισμός στην συνδιοργάνωση με άλλες συλλογικότητες forum και ανοιχτών συζητήσεων, με πρόσκληση οικονομολόγων, επώνυμων προσώπων και εκπροσώπων διατυπωμένων πολιτικών τάσεων που –ενδεχομένως από διαφορετικές ή και αντίθετες θέσεις– υποστηρίζουν την εφικτότητα αντι-νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Αντικείμενο θα είναι η σύνθεση διαφορετικών απόψεων και η αξιοποίηση όλων των προηγούμενων εμπειριών στην συγκρότηση της εναλλακτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου