Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τα δώρα του Χρήστου Σπίρτζη. Εξι απευθείας αναθέσεις συμβάσεων την παραμονή των Χριστουγέννων

Πηγή



Μέσα σε δύο ημέρες, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε έξι απευθείας αναθέσεις συμβάσεων συμβούλων για τα μεγάλα οδικά έργα σε μηχανικούς και δικηγόρους καθώς και σε δύο ισχυρές εταιρείες μελετών. Πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν συμβάσεις με προϋπολογισμό κάτω των 60.000 ευρώ ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις του νόμου.
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει πως αν η προεκτιμώμενη αμοιβή είναι άνω των 60.000 ευρώ τότε απαιτείται η διενέργεια διαγωνισμού. Προβλέπεται, μάλιστα, πως «είναι δυνατή η ανάθεση υπηρεσιών Συµβούλου οποιασδήποτε ειδικότητας, µόνο εφόσον η προς ανάθεση σύµβαση έχει προεκτιµώµενη αµοιβή κάτω του ορίου εφαρµογής της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ και εφόσον ο προϋπολογισµός του Έργου υπερβαίνει τα 30 εκατοµµύρια €. Σύµφωνα µε τις υπόψη διατάξεις, που διατηρούνται σε ισχύ, ο τρόπος ανάθεσης, οι όροι της σύµβασης και η αµοιβή του Συµβούλου ορίζονται µε απόφαση του αρµόδιου Υπουργού χωρίς δέσµευση από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη».
- Ετσι, στις 23 Δεκεμβρίου, με απόφαση του κ. Σπίρτζη, ανατίθεται ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου της Ειδικής Υπηρεσίας ∆ηµοσίων Έργων Κατασκευής Έργων µε Σύµβαση Παραχώρησης Πελοποννήσου και Βορείου Ελλάδος κατά την περίοδο Μελετών – Κατασκευών του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηµατοδότηση, Εκµετάλλευση, Λειτουργία και Συντήρηση µε Σύµβαση Παραχώρησης για τον Αυτοκινητόδροµο Π.Α.Θ.Ε., τµήµα Μαλιακός–Κλειδί, από Α/Κ Ραχών έως τον Α/Κ Κλειδίου» στην Πολιτικό Μηχνανικό κα Ελένη Φλασκή. Η αμοιβή της για το επόμενο 18μηνο θα ανέλθει συνολικά σε 41.400 ευρώ συν ΦΠΑ. 
- Την ίδια ημέρα ανατίθεται απευθείας, με απόφαση του κ. Σπίρτζη ο ρόλος του «Συμβούλου Οργάνωσης για την υποβοήθηση της υπηρεσίας σε θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης των απαιτούμενων δομών στο πλαίσιο της παρακολούθησης της Σύμβασης Παραχώρησης Ιόνιας Οδού και ΠΑΘΕ» στην εταιρεία συμβούλων Planet. Η αμοιβή της, για περίοδο οκτώ μηνών, ανέρχεται σε 50.000 ευρώ συν ΦΠΑ. 
- Πάλι στις 23 Δεκεμβρίου ο κ. Σπίρτζης αναθέτει απευθείας καθήκοντα Συμβούλου Οργάνωσης σε θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης των απαιτούμενων δομών στο πλαίσιο της παρακολούθησης της Σύμβασης Παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)» στην εταιρεία SPOTON ΕΠΕ. Η αμοιβή της ανέρχεται σε 36.000 ευρώ συν ΦΠΑ για το επόμενο 18μηνο. Η εταιρεία εδρεύει στο Χαλάνδρι, αλλά στάθηκε αδύνατο να βρεθούν τα στοιχεία της από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
- Την ίδια ημέρα ο υπουργός Υποδομών προχωρά στην απευθείας ανάθεση της παροχής νομικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ-ΚΣΣΥ) στον δικηγόρο κ. Βασίλειο Τζούλη. Η αμοιβή του κ. Τζούλη ανέρχεται σε 48.000 ευρώ συν ΦΠΑ για τους επόμενους 24 μήνες.
- Μια ημέρα νωρίτερα ο κ. Σπίρτζης προχώρησε στην απευθείας ανάθεση καθηκόντων «καθηκόντων Νοµικού Συµβούλου για υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας ∆ηµοσίων Εργων Κατασκευής Εργων µε Σύµβαση Παραχώρησης Πελοποννήσου και Βορείου Ελλάδος (ΕΥ∆Ε / ΚΕΣΠ / ΠΕ& ΒΕ) στο έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηµατοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκµετάλλευση του Αυτοκινητοδρόµου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαµάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη » - ν. 3559/2007 (τ. ΦΕΚ Α΄/80/2007)». Η αμοιβή του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω κ. Νικολάου Σκούτα ανέρχεται σε 54.000 ευρώ συν ΦΠΑ για 18 μήνες.
- Στις 22 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υποδομών είχε υπογράψει και την απευθείας ανάθεση καθηκόντων «Ειδικού Χρηµατοοικονοµικού Συµβούλου για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας ∆ηµοσίων Έργων Κατασκευής Έργων µε Σύµβαση Παραχώρησης Πελοποννήσου και Βορείου Ελλάδος για το Έργο: «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηµατοδότηση, Εκµετάλλευση, Λειτουργία και Συντήρηση µε Σύµβαση Παραχώρησης του Αυτοκινητoδρόµου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα» στο γραφείο «Hill International». Η «Hill International», γνωστή πολυεθνική εταιρεία στο χώρο των έργων υποδομής, θα λάβει 60.000 ευρώ για έναν χρόνο.

4 σχόλια:

  1. Ο Σπίρτζης, ο Μπόλαρης, ο Κουρουμπλής, ο Κοτσακάς, και τόσοι άλλοι... που τους μάζεψε ο Τσίπρας στο ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο αλισβερίσι και ο Κ. Ι. Λιάσκας στην απόξω; τσκ τσκ τσκ... O tempora o mores!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς αντάλλαγμα θα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όλοι αυτοί?
    Και το συριζοπασόκ δεν θ ανταπέδιδε??
    Υπάρχει καμμιά διαφορά απ τους τρόπους των παλιών καθεστώτων?
    Το βιολί,βιολάκι.
    Ας είμαστε έτοιμοι και για χειρότερα γιατι δεν πρόκειται απλά για υποκριτές πρόκειται για αδίστακτους και γελοίους,έτοιμους να καταστρέψουν ότι ελάχιστο έχει απομείνει όρθιο.
    Φοβού τους Τσιπροσπίρτζηδες και δώρα φέροντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή