Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δωρεάν Μετακίνηση για όλους




https://energoianergoi.wordpress.com/


Με βάση την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Μεταφορώνδιαγράφονται όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ανέργουςεγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ στο χρονικό διάστημα από 2 Ιουλίου 2010 έως 2 Ιουλίου 2015 για μη καταβολή κομίστρου του ΟΑΣΑ. Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση: http://www.fpress.gr/diafora/item/39431-diagrafontai-ta-prostima-toy-oasa-se-oloys-toy-anergoys

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί κατάκτηση των ίδιων των ανέργωνπου αγωνιστήκαμε και πετύχαμε την κατοχύρωση της δωρεάν μετακίνησης στα ΜΜΜ και τη διαγραφή των προστίμων μας ως ένα μέτρο ανακούφισης απέναντι στην ασφυκτική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Οι διεκδικήσεις μας δε σταματάνε εδώ! Δε θα σταματήσουμε αν δεν δούμε εμπράκτως να σταματάει κάθε δίωξη ενάντια στους ανέργους και η διαγραφή όλων των προστίμων ανεξαρτήτως ημερομηνίας. Το πρόσφατο παράδειγμα του ανέργου που καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκισης αποδεικνύει τις κατασταλτικές και εκδικητικές διαθέσεις κυβέρνησης, κράτους και δικαστικών αρχών απέναντι σε όποιον διεκδικεί ακόμα και τα αυτονόητα και δε μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Την ίδια στιγμή, όμως, στα πλαίσια της εφαρμογής του 3ου και σκληρότερου μνημονίου, ανακοινώθηκε νέα αύξηση στις τιμές των ενιαίων εισιτηρίων από τον Ιανουάριο του 2016 σε 1,40 ευρώ για το ολόκληρο και 0,70 για το μειωμένο. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με τη θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που έρχεται να “πατάξει τη λαθρεπιβίβαση”, αποτελούν ένα ακόμη μέτρο της κυβέρνησης που χτυπάει το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και το λαού για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν έχουν δημιουργήσει.

Σε όλα αυτά, απαντάμε με κοινό αγώνα, πάλη και οργάνωση ανέργων και εργαζομένων για κατακτήσεις στο σήμερα γύρω από τα φλέγοντα προβλήματά μας όπως αυτό της δωρεάν μετακίνησης αλλά και της υγείας και ασφάλισης για όλους. Πάλη για την ανακούφιση των ανέργων και κάλυψη όλων των βασικών αναγκών τους για όσο διαρκεί η ανεργία! Πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους έως ότου η λέξη ανεργία να μην υπάρχει σε κανένα λεξικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου