Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Για τα παιδιά που έσπασαν το ΤΑΙΠΕΔ…

Άρης Χατζηστεφάνου από εδώ
Τέσσερις συλλήψεις μελών της ομάδας Ρουβίκωνας που εισέβαλαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε η αστυνομία η οποία αναζητά, όπως λέει, και τα υπόλοιπα μέλη.

Έχουμε εκφράσει πάμπολλες φορές τις ενστάσεις μας για πράξεις επαναστατικής βίας, οι οποίες δεν έχουν από πίσω τους ένα μαζικό κίνημα να τις νομιμοποιεί. Έχουμε εκφράσει επίσης πολλές φορές τις διαφωνίες μας με τον αναρχικό χώρο, και σε επίπεδο ιδεολογίας αλλά και καθημερινής πρακτικής.

Σίγουρα θα προτιμούσαμε στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ να έχει εισβάλλει μια συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και να ξεθεμελιώσει αυτό το κτίριο της σύγχρονης κομαντατούρ. Θα θέλαμε κόμματα, οργανώσεις και συνδικάτα να έχουν στρατοπεδεύσει απ’ έξω και να διακόψουν στην πράξη τη λειτουργία του. Θα μας αρκούσε ακόμη και το κλείσιμο του ταμείου από μια στοιχειωδώς προοδευτική κυβέρνηση (δεν συζητάμε για αριστερή – αυτή δεν υπήρξε ποτέ).

Αυτά όμως δεν έγιναν. Για την ακρίβεια η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έθεσε ως βασική της προτεραιότητα να προστατεύσει τη δομή, τη λειτουργία και την αποστολή του ταμείου. Ουσιαστικά διαφύλαξε ως κόρη οφθαλμού το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο μαζί με την «ανεξάρτητη» κεντρική τράπεζα του Στουρνάρα, αποτελούν τα προκεχωρημένα φυλάκια των δανειστών για την ολοκληρωτική μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους.

Και όσο αυτά δεν γίνονται οι μορφές αντίδρασης θα γίνονται δυστυχώς πιο βίαιες.

Πολλοί θα σπεύσουν να μιλήσουν ακόμη και για καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Η μόνη καταστροφή δημόσιας περιουσίας συντελείται καθημερινά από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα σε βαθμό που θα επηρεάσει το μέλλον αυτού του τόπου για δεκαετίες αν όχι για αιώνες

Ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στο ξεπούλημα και τα μνημόνια και εσείς τον αγνοήσατε. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώσετε το τίμημα.

Δεν ξέρουμε αν ψήφισαν αυτά τα παιδιά στο δημοψήφισμα ή το αγνόησαν στο γενικότερο πλαίσιο αποχής. Το βέβαιο είναι ότι αποτελούν κάθε γράμμα από το ΟΧΙ στη λεηλασία, την οποία όλοι εμείς ανεχόμαστε εδώ και πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου