Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ενάντια στην ψήφιση του 3ου μνημονίου: Όλες/Όλοι την Πέμπτη 13 Αυγούστου στην πλ. Συντάγματος, στις 8.00 μ.μ.

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο Πέμπτη 13.8.2015

2015-08-13 02:05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 στην ολομέλεια της Βουλής, πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους. Με το νομοσχέδιο αυτό, που εξειδικεύει την αντιλαϊκή συμφωνία της νεομνημονιακής Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των δανειστών της 13ης Ιουλίου 2015, συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατεδάφισης των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, η φοροληστεία σε βάρος του Ελληνικού λαού και η μεγαλύτερη φτωχοποίηση ευρύτατων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Το νέο μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, ώρα 8:00μμ στην Πλατεία Συντάγματος.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για:
  • Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.
  • Την Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
  • Την προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων
  • Την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.
  • Την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου της χώρας.
  • Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.
  • Το πέρασμα του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
  • Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Πρωτοβουλία "ΟΧΙ μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη": Όλες/Όλοι την Πέμπτη 13 Αυγούστου στην πλ. Συντάγματος, στις 8.00 μ.μ.

2015-08-13 02:09

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμφώνησε με την τετράδα των δανειστών και προχωράει στη ψήφιση και υπογραφή ενός νέου, βαθιά αντιδραστικού, αντιλαϊκού μνημονίου κοινωνικής καταστροφής. Χρησιμοποιώντας  τη μορφή του κατεπείγοντος, το φέρνει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, επιδιώκοντας να κρυφτεί από  τις λαϊκές αντιδράσεις, ακολουθώντας την πεπατημένη του αυταρχισμού, των κυβερνητικών προκατόχων της, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος, της μετατροπής του συντριπτικού, λαϊκού «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», με την εθνική συναίνεση του μνημονιακού μπλοκ, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ, συνεχίζεται με αυτή την αντιδραστική τακτική. Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις ΕΕ - ΔΝΤ, των δανειστών και του κεφαλαίου, για την υπογραφή νέων μέτρων καταβύθισης των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων, προς όφελος των κερδών τους. 

Η ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, η φορολεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η συντριβή των μεσαίων στρωμάτων και της φτωχής – μεσαίας αγροτιάς, η καταβαράθρωση των μισθών και των συντάξεων, η καταστροφή των δημόσιων αγαθών, υγείας – παιδείας είναι μέτρα ταξικά, συντριβής όποιων εργατικών, λαϊκών, νεολαιίστικων δικαιωμάτων έχουν απομείνει. 

Τα χρήματα του νέου δυσβάσταχτου χρέους που θα πληρώσει με αίμα ο λαός μας, θα γεμίσουν πάλι τις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει στη νέα συμφωνία θετικά σημεία, είναι αναγνώριση της προσχώρησής της στις δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ.  Εξαπατά το λαό, όταν έχει αποδεχθεί πλήρως τους κανόνες της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και της Οικονομικής Διακυβέρνησης, για «αυτόματο κόφτη δαπανών», συνεχή έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών από τους Θεσμούς και των όποιων μέτρων της κυβέρνησης και με προϋπόθεση εφαρμογής τους την έγκρισή τους, τη διεύρυνση του καθεστώτος της επιτροπείας και τους ελέγχους των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα. Γιατί γνωρίζει καλά ότι αυτό σημαίνει μόνιμο καθεστώς επιτροπείας και μνημονιακών μέτρων.

Η νέα συμφωνία  θα φέρει νέα φτώχεια και δυστυχία στο λαό μας. Η μάχη για την ανατροπή του νέου μνημονίου και όλων των προηγούμενων, για την άμεση βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου κόντρα στις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου είναι το δικό μας «χρέος».

Η πρωτοβουλία του «ΟΧΙ μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη, καλεί όλες και όλους, την Πέμπτη 13 Αυγούστου στην πλ. Συντάγματος, στις  8.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου