Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Το περήφανο ΟΧΙ του λαού θα φτάσει μέχρι τέλος


  ----------------------------------------00000000000000000jpegoxikyriakh
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 6 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ


Με ανακοίνωση τους 6 μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ καλούν στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Σύνταγμα την Παρασκευή (10/7) και την Κυριακή (12/7) για τη μέχρι τέλους υπεράσπιση του στεντόρειου ΟΧΙ του ελληνικού λαού και ζητούν άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Ολόκληρη η ανακοίνωση – κάλεσμα έχει ως εξής :


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10/7 & 12/7 ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

«Οι μέρες και οι ώρες που περνάμε είναι κρίσιμες!  

Το περήφανο ΟΧΙ που είπε ο λαός κόντρα σε όλο το άθλιο μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), στους εκβιασμούς των επιχειρηματιών της διαπλοκής, των συστημικών ΜΜΕ της ντροπής, στην τρομοκρατία των εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ξεπερνώντας τους υποταγμένους συνδικαλιστές της εργοδοτικής ΓΣΕΕ και τις ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ/ ΔΑΚΕ, θα φτάσει μέχρι τέλους.
Ήταν ΟΧΙ ρήξης!   Ήταν  ΟΧΙ δημοκρατίας! Ήταν ΟΧΙ προοπτικής!
Το ΟΧΙ του φτωχού λαού απέναντι στους δανειστές τοκογλύφους και τους ευρωτυρράνους!  

Δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει.

Δεν μπορεί κανένας να το μεταφράσει σε νέα αντιλαϊκή συμφωνία και νέο μνημόνιο.

Τώρα, το μάχιμο συνδικαλιστικό κίνημα, οι ανεξάρτητες ταξικές δυνάμεις και συνδικαλιστές, όλοι όσοι δώσαμε τη μάχη του ΟΧΙ, τη μάχη κατά των μνημονίων, της αντιλαϊκής πολιτικής και των εκβιασμών, πρέπει να συντονιστούμε.  

-Για να επιβάλλουμε το οριστικό τέλος των πολιτικών λιτότητας

-Για να ακυρώσουμε τις προσπάθειες παραχάραξης του ΟΧΙ από τα κανιβαλικά ΜΜΕ.

-Για να αποκρούσουμε το στραγγαλισμό της ΕΚΤ, της ΕΕ και των επιχειρηματιών, που οδήγησαν και οδηγούν το λαό σε εξαθλίωση, επιχειρούν να του ξαναφορτώσουν τα βάρη της κρίσης, να του στερήσουν το μισθό, να του κλέψουν και τις ελάχιστες αποταμιεύσεις που έχει.

-Για να συγκροτήσουμε μια νέα αγωνιστική συσπείρωση σωματείων και ομοσπονδιών που θα υπερβαίνει τις ηγεσίες του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.

-Για να βγούμε τώρα στο δρόμο. Να υπερασπίσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα δημόσια αγαθά, να (ξανα)σπάσουμε το φόβο και τους εκβιασμούς.

-Άμεσες πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστεί η πληρωμή των μισθών, των συντάξεων και του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους.

-Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

-Να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά σε όλες τις συγκοινωνίες.

-Να καταργηθούν τα διόδια.

Μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Δωρεάν φάρμακα και πλήρη, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση των εργαζομένων σε όλο το σύστημα υγείας για όσο διάστημα κρατάει η κρίση

-Διαγράφουμε το χρέος, όχι τα δικαιώματά μας.

-Να απαγκιστρωθούν οι τράπεζες από τον ασφυκτικό κλοιό της ΕΚΤ. Εθνικοποίησή τους τώρα. Κανένα κούρεμα στις λαϊκές καταθέσεις.

-Ρήξη με ευρωζώνη, ΕΕ και ΔΝΤ, αν επιμείνουν σε νέα μέτρα και στη συνέχιση του μνημονίου-«προγράμματος».  

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό στους δρόμους και στις γειτονιές Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και σε μεγάλες παλλαϊκές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα την Παρασκευή 10/7 και την Κυριακή 12/7 στις 7μμ για την υπεράσπιση του ΟΧΙ από τον τραπεζικό και ευρω-εκβιασμό, για να αποτρέψουμε νέο μνημόνιο.   

Τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

Αδαμόπουλος Νίκος

Βαϊνάς Παντελής

Καλομοίρης Γρηγόρης

Μέρκος Δημήτρης

Ντριβαλάς Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου