Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ενημέρωση και δράση από την Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών

Ενημέρωση και δράση

Συνάδελφε,
όπως γνωρίζεις από πρώτο χέρι, η κατάσταση που βιώνουμε επαγγελματικά, ασφαλιστικά, εργασιακά είναι τραγική. Οι ελπίδες που έθρεψε η κυβερνητική αλλαγή δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ενώ στον κλάδο μας τα προβλήματα παραμένουν ασφυκτικά και οξύνονται:
Οι μηχανικοί που ζούμε από την δουλειά μας πρέπει, με κινηματική δράση, να ανατρέψουμε την μνημονιακή μιζέρια στον κλάδο μας επιβάλλοντας τις αναγκαίες λύσεις και μαζί με το εργαζόμενο τμήμα της κοινωνίας να μην επιτρέψουμε την συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
Η Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει 2 παρεμβάσεις στο Αρμόδιο Υπουργείο και με εκκρεμείς διώξεις μελών της από προηγούμενες κινητοποιήσεις, σε καλεί να συμμετάσχεις ενεργά στην δράση της:

Παράσταση στη νέα ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 4/5 στις 3μμ.

Υπόμνημα

Υπόμνημα που καταθέσαμε στο Υπουργείο Κοιν. Ασφάλισης στις 30/4/15

Κάλεσμα- Αφίσα

Παρέμβαση στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα στις 04/05/15 στις 3:00μμ

ΤΣΜΕΔΕ

Περάστε για να ... ενημερωθείτε

Σύνδεσμοι



1 σχόλιο:

  1. Παντού, και στους μηχανικούς και στο χώρο της υγείας, οι συριζαίοι έχουνε "γραμμή" να μην επιτρέπουν να αναδειχθεί από τις συλλογικότητες θέση για το γενικό πολιτικό ζήτημα αλλά μόνο να τοποθετούνται αυστήρα για τα κλαδικά. Αυτό όμως, ιδιαίτερα στην παρούσα πολιτική συγκυρία είναι αδιέξοδο για τις διεκδικήσεις οι οποίες σκοντάφτουν στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, στις πολιτικές εξόφλησης "στο ακέραιο και εγκαίρως" του χρέους, στερώντας έτσι όλους τους πόρους από την κοινωνική πολιτική για την υγεία και την ασφάλιση. Ιδιαίτερα για τους μηχανικούς, που δουλεύουν στην υπερδομή, στο κοινωνικό εποικοδόμημα, δεν υπάρχει καν εργασία σε μια κοινωνία που δεν λύνει τα ζητήματα επιβίωσης ώστε να μιλάμε μετά για παραπέρα, "ανάπτυξη" με όποιο πρόσημο και να δώσουμε σε αυτήν. Ο μηχανικός δεν έχει αντικείμενο εργασίας σε διαλυμένες κοινωνίες, όπως π.χ. ο γιατρός - αν και δεν πληρώνεται επαρκώς, ωστόσο έχει δουλειά - ή ο νεκροθάφτης!!!! αλλά και οι τομείς που συνδέονται με τα βασικά είδη διατροφής. Δεν μπορούμε να μιλάμε για λύση στο τραγικό πρόβλημα της ανεργίας των μηχανικών αν δεν θίξουμε το ζήτημα της ολικής καταστροφής της κοινωνικής υπερδομής, της τελματικής ύφεσης που καθηλώνει τα πάντα, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στα δημόσια έργα. Με αυτή την οικονομική κατάσταση, ούτε κτηματολογιο μπορεί να προχωρήσει, ούτε εργατική κατοικία υπάρχει, ούτε συντηρήσεις μνημείων και συνόλων, ούτε αναπλάσεις περιοχών, αλλά ούτε και κατασκευή - συντήρηση ιδιόκτητης κατοικίας. Είναι ένα νεκρό τοπίο για τους μηχανικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή