Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Δήλωσεις των σ. Φρ. Ρηγόπουλου & σ. Ισμ. Γρηγοριάδου (υποψήφιων στη Χαλκιδική και Β' Θεσσαλονίκης)

Τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε την πιο σκληρή επίθεση απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Επίθεση στα κεκτημένα μας, στα δικαιώματά μας, στις ελευθερίες μας. Πιο πρόσφατα, έχουμε βιώσει και την επίθεση στην κοινή λογική. Όλοι οι αυτόκλητοι σωτήρες προσπαθούν να εξηγήσουν ότι είναι πιο λογικό να έρθει το τέλος του κόσμου, παρά το τέλος της σημερινής κυβέρνησης. Προσπαθούν να πείσουν πως είναι πιο λογικό να υπάρχουν ιπτάμενοι αναρχικοί παρά βρώμικοι πολιτικοί. Μόνοι τους από τα παράθυρα της παραπληροφόρησης κριτικάρουν, κατηγορούν, δικάζουν και καταδικάζουν κάθε μορφή λαϊκού αγώνα, κάθε προσπάθεια αντίστασης. Προσπαθούν να γεμίσουν τα κεφάλια μας με «success story», με ορθολογική ανάπτυξη, με απαραίτητες θυσίες για να κρύψουν την κυβερνητική αυθαιρεσία, τη φασιστική καταστολή, την διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα. Επιχειρούν να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε για τα δεινά μας και όχι η πολιτική που ασκείται.

Ο δρόμος που έχει χαράξει η Τρόικα και εκτελούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα δεκανίκια τους (ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΓΑΠ, Ποτάμι, Γέφυρες κλπ) έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία σε κατάσταση εξαθλίωσης. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, πολυάριθμοι ανασφάλιστοι, μαύρη εργασία, φτώχεια, αυτοκτονίες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τους. Σήμερα συναντάμε διαλυμένη τη δημόσια υγεία, απαγορευτική τη δημόσια παιδεία, μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων και ξεπούλημα της γης. Γλέντι δισεκατομμυρίων έχει στηθεί πάνω στο μόχθο της ελληνικής κοινωνίας από το εγχώριο και αλλοδαπό κεφάλαιο.

Η απάντησή τους είναι ότι η ανάπτυξη έρχεται. Μία ανάπτυξη προγραμματισμένη πάνω στα δάνεια, που θα απελευθερώνουν προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ, τα οποία για να τα εκμεταλλευτούμε θα πρέπει να ξαναπαίρνουμε δάνεια. Ο λάκκος τελικά δεν έχει πάτο. Μονόδρομο αποκαλούν την παραμονή στο Ευρώ και την ΕΕ. Μονόδρομος είναι γι αυτούς να σκύψουμε και πάλι το κεφάλι στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην Ευρώπη. Μονόδρομος να μας κυβερνάει η Μέρκελ και το ΔΝΤ. Είμαστε φυλακισμένοι σε ένα κατάμαυρο κελί. Το ΚΚΕ περιμένει να γίνει η επανάσταση για να βγούμε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το ζωγραφίσει με ουράνια τόξα και πιασάρικα μηνύματα. Μας αρκεί;

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής απέναντι σε μεγαθήρια του παγκόσμιου καπιταλισμού μας δείχνει τον δρόμο. Οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής ξεκίνησαν έναν αγώνα δύσκολο και σήμερα μπορούν να κοιτάζουν περήφανα πίσω και να σχεδιάζουν ακόμη πιο δυναμική τη συνέχεια του κινήματος. Οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου αντιστάθηκαν σε Βαρδινογιάννη – Κυβέρνηση – Εκκλησία. Όλοι αυτοί μας δείχνουν ότι δε μπορούμε να πορευθούμε με τη λογική της ανάθεσης. Δε μπορούμε να βασιστούμε σε φωτεινούς παντογνώστες και μοντέρνους σωτήρες.

Η απαίτησή μας μπορεί και πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ, πλήρης διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεων, εργατικός έλεγχος στην παραγωγή. Λέμε όχι στις μεσοβέζικες λύσεις. Οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ είναι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση

ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ

Φραγκίσκος Ρηγόπουλος (υποψήφιος στη Χαλκιδική με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ)

Τα τελευταία χρόνια ζούμε την κορύφωση του δικού μας δράματος. Ανεργία, οικονομική ασφυξία, ασιτία, αρρώστιες, αύξηση των αστέγων, μείωση του προσδόκιμου ζωής, αυτοκτονίες. Διάλυση του συστήματος υγείας, του κοινωνικού ιστού, κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, άγρια προπαγάνδα και καταστολή. Προσπάθησαν να μοιραστούν την ενοχή τους λέγοντάς μας ότι μαζί τα φάγαμε, ότι είμαστε τεμπέληδες, ανίκανοι, διεφθαρμένοι. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτοί που επί μια 30ετία κυβερνούσαν τη χώρα, που έστησαν το πελατειακό κράτος, που έθρεψαν τη διαφθορά και τη διαπλοκή εμφανίστηκαν οι ίδιοι ως σωτήρες, ως πολέμιοι της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αυτή η παράνοια ανέδειξε τις αντιθέσεις του ίδιου του συστήματος, και βοήθησε στο ξεσκέπασμα της πραγματικής πολιτικής ταυτότητας πολλών κομμάτων. Συνεργασίες, συμβιβασμοί, πολιτικές κωλοτούμπες, οτιδήποτε χρειαστεί για τη διαιώνιση του δράματός μας και την εξασφάλιση των κερδών τους. Γιατί δεν είναι όλοι χαμένοι από αυτή την ιστορία. Όπως πάντα στα πλαίσια του καπιταλισμού κάποιοι κερδίζουν και κερδίζουν χοντρά. Κάποιοι αυξάνουν τα κέρδη τους την ώρα που συνάνθρωποί μας πεθαίνουν. Αυτοί, και οι πολιτικοί τους εκφραστές, θα κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την ίδια τους την ύπαρξη. Το κατά πόσο θα το καταφέρουν εξαρτάται από το τη δική μας στάση, την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα, την πολιτική μας συνειδητοποίηση.
Σε αυτές τις εκλογές δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για θεσμικές λύσεις, δεν αναθέτουμε το μέλλον μας σε κανένα πεφωτισμένο σωτήρα. Δε βολευόμαστε με τη λογική της διαχείρισης, τη λογική των ξεροκόμματων που ετοιμάζονται να μας πετάξουν για να ξεγελαστούμε. Ας σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε την ιστορία με μόνιμα θύματα τους εαυτούς μας. Δεν ικανοποιούμαστε με το να επιστρέψουμε στη γενιά των 700 ευρώ και να λέμε και ευχαριστώ. Αξιώνουμε από τη ζωή μας και την κοινωνία πολλά περισσότερα από το να μαζεύουμε τα μπαλάκια του γκολφ τους. Στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ σημαίνει αγώνας συνεχής και ακούραστος. Σημαίνει στοχοποίηση και ανατροπή της πολιτικής αντίληψης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας θέλει ήσυχους, αμίλητους και πειθήνιους δούλους. Σημαίνει αναγνώριση της ανάγκης για μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση να πιέζει συνέχεια ενάντια στη συμβιβαστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ σημαίνει στήριξη στον ίδιο μας το εαυτό.

Γρηγοριάδου Ισμήνη (υποψήφια στη Β' Θεσσαλονίκης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ)
16/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου