Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Απεργία 9/7 ενάντια στην αξιολόγηση


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 3/7/2014

Αρ. Πρωτ.: 6743

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο

την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014.

Ούτε ένας Μηχανικός στη δουλειά.Οι εργατικοί αγώνες της μεταπολίτευσης κατοχύρωσαν σημαντικές δημοκρατικές ελευθερίες αλλά και βασικά κοινωνικά δικαιώματα που άντεξαν για δεκαετίες. Αυτά έβαλαν στο στόχαστρο η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και οι συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της κρίσης, με τις μνημονιακές πολιτικές. Οι εργατικές κατακτήσεις των τελευταίων εκατό ετών δημιουργούν «ανταγωνιστικό μειονέκτημα» στην Ευρωπαϊκή Ενωση κι αυτό είναι η αιτία του πολέμου που κήρυξαν στον κόσμο της εργασίας.

Ο Ν. 4250/2014 (ειδικότερα τα άρθρα 20-32) αποτελεί μία από τις πιο ακραίες μορφές αυτού του πολέμου. Θεσπίζει σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης με εκ των προτέρων ορισμό ανώτατων ποσοστών υπαλλήλων που μπορούν να αξιολογηθούν ανά βαθμολογική κλίμακα. Δηλαδή, με βαθμό 9 έως 10 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με βαθμό 7 έως 8 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με βαθμό κάτω του 6 θα αξιολογείται ποσοστό 15% των υπαλλήλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ειδικά για τους κάθε βαθμίδας Προϊσταμένους, το ποσοστό των «αρίστων» εκτινάσσεται από 25% σε 70%.

Αποκαλυπτική είναι η πρόβλεψη του νόμου για το γεγονός ότι τα επιμεριζόμενα ποσοστά υπολογίζονται επί του συνόλου των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ίδια Γενική Διεύθυνση και αρμόδιος για τον επιμερισμό τους ανά Διεύθυνση και Τμήμα είναι ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης με βάση κριτήρια όπως η παραγωγικότητα των υποκείμενων οργανικών μονάδων και οι αρμοδιότητες που έχουν σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής.

Ταυτόχρονα η αξιολόγηση με το Ν.4024/2011 συνδέεται με την μισθολογική – βαθμολογική εξέλιξη με αποτέλεσμα τον ριζικό επηρεασμό της υπαλληλικής ιεραρχίας και των αποδοχών των Δ.Υ.

Επισημαίνουμε όμως τα κυρίαρχα πολιτικά χαρακτηριστικά του νόμου αυτού:

 • Χειραγώγηση και τρομοκράτηση των Δ.Υ., πλήρης υποταγή των εργαζομένων στην υπηρεσιακή και πολιτική ιεραρχία, ιδεολογική αναπαραγωγή της υπεροχής του ατομικού απέναντι στο συλλογικό, περαιτέρω ασφυκτικός έλεγχος στην ανάδειξη στελεχών σε συνέχεια του υφισταμένου σήμερα πλαισίου (Π.Δ. 318/1992, Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, Πειθαρχικό δίκαιο, Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο).
 • Δημιουργία δεξαμενής προς απόλυση Δ.Υ. μέσω της κατηγορίας του 15%.
 • Αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο με ταχύτατη προώθηση ελαστικών μορφών απασχόλησης.
 • Τιμωρητική αντιμετώπιση των ενσυνείδητων υπαλλήλων που αρνούνται να εκτελέσουν εμφανώς αυθαίρετες και παράνομες εντολές πολιτικών και υπηρεσιακών Προϊσταμένων.
 • Υλοποίηση των επιλογών κυβέρνησης - Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ. για μια κρατική διοίκηση (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο) ανελαστικό όργανο στην υπηρεσία της οικονομικής ολιγαρχίας. Για μια δημόσια διοίκηση με σχέσεις εργασίας που επιβάλλουν εξαθλίωση και αναξιοπρέπεια.

Στα ζητήματα λειτουργίας – αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών, είναι απολύτως σίγουρο ότι ο νόμος αυτός θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερη αποσύνθεση, ανθρωποφαγία, κατάλυση της συλλογικής προσπάθειας, συνολική απομάκρυνση από τη λογική της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.Με αφορμή την έναρξη της διανομής των φύλλων αξιολόγησης:

 • Καλούμε τους συναδέλφους να ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διαδικασία της αξιολόγησης. Να ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και να ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης.
 • Καλούμε τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις να μεριμνήσουν για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ τα φύλλα αξιολόγησης.

Υπενθυμίζουμε τέλος την από 28.4.14 απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (η οποία έχει κοινοποιηθεί με εξώδικο σε όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες) με την οποία έχει προκηρυχθεί απεργία - αποχή από όλες τις φάσεις τις αξιολόγησης και ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα.Διεκδικούμε:

 • Να καταργηθεί ο Ν. 4250/2014 της ψευδεπίγραφης αξιολόγησης –λαιμητόμου.
 • Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο Ν. 4250/2014.
 • Να μην συμπράξουν οι Προϊστάμενοι στην υλοποίηση του νόμου και στη βαθμολογία με ποσόστωση.
 • ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
 • Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
 • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.
 • ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα

Για την Αττική καλούμε τους ΜηχανικούςΠροσυγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή έξοδος ΜΕΤΡΟ, ώρα 11.00ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου