Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

"Αλ-SOS" Δελτίο Τύπου -Πρόσκληση σε ανοικτή συζήτηση

logo_dp
alsos 2Οι δημοτικές παρατάξεις «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και «Δύναμη Πολιτών», ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος έχουμε ξεκάθαρες θέσεις αναφορικά με το ζήτημα του Άλσους.
 Απόλυτη προστασία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας , του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του,  αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.
 Η επιμονή της Κυβέρνησης να εντάξει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ως άρθρο στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας είναι ενδεικτική των προθέσεων της.
 Ο στόχος δεν ήταν ποτέ η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
 Ο στόχος είναι το Άλσος να καταστεί βορά σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας.
 Πιο συγκεκριμένα με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο:
 Αίρει τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του Άλσους
 Παραδίδει το Άλσος σε ένα νέο φορέα αφαιρώντας το από τον Δήμο Φ-Χ και τον λαό των πόλεών μας Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.
 Ανοίγει τον δρόμο για την τσιμεντοποίηση του 5% (22,5 στρέμματα) του Άλσους σε ένα εγκληματικό γαϊτανάκι καταστροφής  χωρίς τέλος.
 Το απώτερο μέλλον του Άλσους με το νέο ρυθμιστικό , όπως άλλωστε φωτογραφίζεται εντός του, ακούει σε ένα όνομα, ΤΑΙΠΕΔ.
 Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι από 1/9/2014 που θα αναλάβουμε καθήκοντα ως νέες Δημοτικές Αρχές Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και με την συγκρότηση των νέων δημοτικών συμβουλίων έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και να βρούμε λύσεις ώστε πολύ σύντομα να εκπληρωθεί το όνειρο των φιλάθλων της ΑΕΚ, κάτι που αποτελεί και δικό μας στόχο.
 Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει τον εμπαιγμό και τα παιχνίδια στις πλάτες των φιλάθλων της ΑΕΚ.
 Αν η πραγματική επιθυμία της Κυβέρνησης ήταν αποκλειστικά  η ανέγερση του γηπέδου θα έφερνε ένα νόμο αποκλειστικά και μόνο για το ζήτημα αυτό.
 Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το εγκληματικό  νέο ρυθμιστικό σχέδιο και να φέρει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ σε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο.
Στην κατεύθυνση αυτή και ως ένδειξη καλών προθέσεων καλούμε την ΑΕΚ να ενώσει την φωνή της μαζί με τον λαό των πόλεών μας απευθύνοντας κοινό αίτημα.
 Στον αγώνα της προστασίας του Άλσους αλλά και της ανέγερσης του νέου αθλητικού σταδίου οι δύο προσφυγουπόλεις μας με τις βαθιές δημοκρατικές παραδόσεις, μαζί με το λαό της ΑΕΚ θα πρέπει να πορευτούμε ως σύμμαχοι.
 Η τεχνική του διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή και δεν θα την ανεχτούμε.
 Απέναντι σε όσους επιβουλεύονται το Άλσος και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν  σκηνικά τεχνητής πόλωσης και να ενσταλάξουν δηλητήριο στις ψυχές μας εμείς τους απαντάμε καθαρά.
 Λαός ενωμένος. Ποτέ νικημένος.
 Σε αυτή την προσπάθειά μας για την περιφρούρηση του δασικού χαρακτήρα του Άλσους εντάσσεται και η περιφρούρηση των Δημοκρατικών δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας του λόγου και της άποψης κάθε πολίτη και συλλογικότητας των πόλεών μας.
 Την ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ καλούμε όλους τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες της Νέας Ιωνίας και της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας 154 & Αττάλειας – Νέα Φιλαδέλφεια) στις 19.00 σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα το νέο Ρυθμιστικό και την ανάγκη προστασίας του Δάσους μας.
 Ομιλητές:
-Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης
-Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος
-Δασολόγος Ηλίας Αποστολίδης

1 σχόλιο:

  1. Αναβολή πήρε η αποψινή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και την προστασία του Άλσους Φιλαδέλφειας, στην οποία είχαν καλέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης. Οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές και υπήρξε φορτισμένο κλίμα, καθώς οι αστυνομικές αρχές επέτρεψαν να εισέλθουν στον χώρο οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα. Από την πλευρά της, η αστυνομία προσπάθησε να έχει μία διακριτική παρουσία.

    Τελικά, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης, υπό τον φόβο επεισοδίων και με την πεποίθηση πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

    Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφιερωμένη στο Ρυθμιστικό, ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Η ματαίωση ήρθε ύστερα από το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησαν ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και μετά τις άγριες επιθέσεις σε συγκεντρώσεις κατοίκων, με αποκορύφωμα την επίθεση της Παρασκευής, κατά την οποία τραυματίστηκαν οκτώ κάτοικοι και προκλήθηκαν φθορές στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα».

    Από το http://left.gr/news/ypo-ton-fovo-epeisodion-anavlithike-i-syzitisi-sti-n-filadelfeia#sthash.me4KoNYv.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή