Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ενώνει τη φωνή της με την Πρωτοβουλία "Ακτές ώρα μηδέν"

 Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 24-6-2014
Αρ. Πρωτ. : 6739
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των αποφάσεων του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου, που ουσιαστικά θυσιάζει τον δημόσιο πλούτο, τις παραλίες της χώρας μας, αποδομεί κάθε προστατευτικό δίκτυ για το περιβάλλον, καταλύοντας Συνταγματικές και Διεθνείς διατάξεις, όπως ήδη αναλυτικότερα έχουμε περιγράψει σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας (6719/12-5-2014) που επισυνάπτουμε.
Σύμφωνα με τα παραπάνω προσυπογράφουμε ως συνδικαλιστικός Φορέας των Διπλ. Μηχανικών του Δημοσίου, το κοινό κείμενο που προέκυψε μετά την συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας.

Δείτε και...

Ακτές Ώρα Μηδέν


cropped-cropped-header.jpgΠανελλήνιο Δίκτυο “ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”
http://aktesora0.wordpress.com/
Συνέντευξη Τύπου
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, 12:30 μ.μ.
Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος,
Καλλιδρομίου 30  11473 Εξάρχεια, Αθήνα
τηλ:  210 3823 850  |  email: info@environ-sustain.gr

Πάνω από: 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, 1.300 προστατευόμενα οικοσυστήματα, 60 λίμνες, 120 προστατευόμενα, μοναδικά είδη πτηνών, 120 σημαντικοί ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι,
Όλα αυτά κινδυνεύουν από το νομοσχέδιο που αφορά στον αιγιαλό, το οποίο εισηγείται η ελληνική κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου:
  • Επιτρέπει στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να οικοδομήσουν στον αιγιαλό και την παραλία.
  • Καταργεί την ελεύθερη πρόσβαση όλων στις παραλίες.
  • Καταστρέφει το τοπίο, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Το τοπίο, η θάλασσα και οι ακτές είναι άρρηκτα δεμένες με την ιστορία του ελληνικού λαού, αποτελούν κοινό πλούτο όλων μας. Είναι η ίδια η καρδιά της χώρας και μοναδική ευκαιρία να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Γνωρίζουμε ότι, όπου εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο μοντέλο, το τοπίο καταστράφηκε, οι ακτές γέμισαν τσιμέντο και ο τουρισμός μαράζωσε.
Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να καταστραφούν τα μοναδικά τοπία, ευαίσθητα οικοσυστήματα και ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι διεθνούς σημασίας.
Επειδή, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν ακόμα και από βουλευτές της κυβέρνησης, το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει να φέρει το νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα της Βουλής,
Επειδή ήδη 150.000 και πλέον πολίτες έχουν υπογράψει διαμαρτυρία ζητώντας την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στην ιστοσελίδα avaaz, αλλά και αλλού, μαζί με περισσότερους από 125 επιστημονικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις.
Επειδή το θέμα αφορά οικοσυστήματα και πολιτιστικά τοπία διεθνούς σημασίας,
Επειδή η καταστροφή, αν επιτρέψουμε να συμβεί, θα είναι ανεπανόρθωτη,

Για όλους αυτούς τους λόγους, Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, 12:30 μ.μ.
στα γραφεία του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος,
Καλλιδρομίου 30, Αθήνα  Τηλ: 210 3823 850.
Πανελλήνιο Δίκτυο“ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος | Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) | Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων | ΑΡΧΕΛΩΝ | Συντονιστική Επιτροπή γα τη διάσωση παραλίας Σαρωνικού | Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού | Σούπερ-Μαραθώνιος: 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου