Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Επίθεση τραμπούκων για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αναδημοσίευση από ΕφΣυν. Υπάρχει πρόταση από το Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας για πραγματοποίηση πορείας με ευρύτερη στήριξη. Υπο την ανοχή της αστυνομίας τραμπούκιζαν όποιον μιλούσε, προσπαθούσε να πάει ή να φύγει από το χώρο ή προσπαθούσε απλά να τραβήξει φωτογραφία. Δείτε και ένα σχετικό άρθρο από ένα τοπικό μπλογκ γραμμένο από αυτόπτες μάρτυρες.
Μερίδα οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκε εναντίον κατοίκων που θέλησαν να βρεθούν στην ανοιχτή συζήτηση του Συντονιστικού για την υπεράσπιση του άλσους της περιοχής - Επιχείρησαν να κάψουν το σκέκι «Στρούγκα».
Με σύνθημα το «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» οι οπαδοί της ΑΕΚ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Δεκελείας, με σκοπό να εμποδίσουν τους κατοίκους της περιοχής να μεταβούν στην ανοιχτή συζήτηση του Συντονιστικού στην πλατεία Πατριάρχου.
Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών επιτέθηκαν εναντίον κάποιων κατοίκων που θέλησαν να φτάσουν μέχρι το σημείο συνάντησης, χωρίς να επέμβει η Αστυνομία -η οποία ήταν παρούσα στο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Οι οπαδοί της ΑΕΚ συνέχισαν τους προπηλακισμούς και τις χυδαιότητες με συνθήματα, όπως «θα σας γαμ… τις μάνες και τ' αδέλφια, έτσι γ… η Φιλαδέλφεια».
Μεσούσης της έντασης και των προκλήσεων κατέφθασε στο σημείο ο νέος δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας, Αρης Βασιλόπουλος, για να δεχτεί και ο ίδιος τους προπηλακισμούς των φανατισμένων οπαδών.
Επίθεση στη «Στρούγκα»
Μετά τα πρώτα επεισόδια, ακολούθησαν τραμπουκισμοί στον αυτοοργανωμένο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα», με την αστυνομία να παρακολουθεί (ξανά) από απόσταση. Έπειτα από ώρα, οι «οπαδοί» εισέβαλαν στο χώρο και έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους.
Η επίθεση επαναλήφθηκε λίγο μετά τις 21:30.  Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, η δεύτερη επίθεση έγινε με λοστούς και πέτρες, την ώρα που μέσα στο χώρο, στον οποίο έβαλαν φωτιά, υπήρχε κόσμος.
Ένα ζευγάρι χτυπήθηκε στο κεφάλι και τα χέρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ένας νεαρός στο κεφάλι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία είχε αποχωρήσει από το σημείο των επεισοδίων νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου