Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Εκτός απο φτωχοί σκοπεύουμε να γίνουμε και μαζοχιστές?

Αναρτούμε άρθρο του συναδέλφου και μέλους της συσπείρωσης Θεοδ. Μπούσουλα, υποψηφίου με την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές της Αθήνας»

Στις ερχόμενες δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές καλούμαστε ως μηχανικοί - πολίτες - εργαζόμενοι αυτής της χώρας, να απαντήσουμε στο ερώτημα, δια της αρχής της πλειοψηφίας, αλλά και ο καθείς με τον εαυτό του, αν εκτός απο φτωχοί σκοπεύουμε να γίνουμε και μαζοχιστές! Τέσσερα χρόνια μνημονιακής πολιτικής, ακατάπαυστου «σωσίματος» και  ολίγης από «Success Story» έχουν μετατρέψει τη μεγάλη μάζα από εμάς  σε άνεργους, σε  μετανάστες, «σε τυχερούς που έχουν δουλειά». 

Και υπάρχει και συνέχεια. Θέλουν να μας κάνουν εκτός απο φτωχούς  πεινασμένους εκτός από πεινασμένους και κανίβαλους. Στο κυνήγι της ατομικής διεξόδου να κατασπαρασσόμαστε οι συνάδελφοι  μεταξύ μας,  την ίδια ώρα που τα αφεντικά θα τρίβουν τα χέρια τους βαφτίζοντας  την κρίση «κατάρα»  αλλά τα μνημόνια  « ευλογία». Να μας μετατρέψουν  από  κοινωνικά χρήσιμα όντα  σε φοροεισπράκτορες-κυνηγούς κεφαλών. Να μας στρέψουν  εναντίον της κοινωνίας της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέρος. Θέλουν πάνω απ’όλα να κάνουν άξιους  της κοινωνικής μας εξαθλίωσης αναλαμβάνοντας  την ηθική μας εξαχρείωση!


Μας υπόσχονται έρεβος και  νύχτα, είναι οι ίδιοι όμως μακριά νυχτωμένοι.Θα αποκτήσουν αυτογνωσία!  Ο χρόνος είναι τώρα. Τώρα  η ώρα, να προχωρήσουμε αποφασιστικά σε έναν άλλο δρόμο. Έναν δρόμο ανυποχώρητου και πανκοινωνικού  αγώνα με παραδείγματα την Χαλκιδική και την Κερατέα , τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες, τις γεμάτες πλατείες , τον αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στους  δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Έναν δρόμο που ήδη πλημμυρίζει απο εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές. Έναν δρόμο στον οποίο ήδη συμπορεύονται χιλιάδες αγωνιζόμενοι μηχανικοί  συμπαραστάτες στους αγώνες όλων των  άλλων κλάδων σπάζοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και προσφέροντας φυσική παρουσία και τεκμηριωμένο επιστημονικό αντίλογο  στα κινήματα  στον αγώνα τους ενάντια στους σύγχρονους  ιεροεξεταστές.  


Έναν δρόμο αγωνιστικό, αισιόδοξο  όσο και νικηφόρο.  Χωρίς μνημόνια ,  χωρίς χρέος. Χωρίς τον βρόγχο του ευρώ, χωρίς  το σφαγείο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς την τρομοκρατία του κράτους,  των κυβερνήσεων των αστών και των μπράβων τους φασιστών. Χωρίς ΜΜΕξαπάτησης. Χωρίς δολοφονικές κατασταλτικές ορδές και επιδρομές σε ελεύθερους  χώρους και δρόμους. Χωρίς περιβαλλοντικά εγκλήματα. Χωρίς προσκύνημα στο κέρδος αλλά με  το κίνημα μπροστάρη για τα δημόσια και κοινωφελή αγαθά της εκπαίδευσης, της υγείας, της ασφάλισης, της ενέργειας, του νερού. Χωρίς απολύσεις , ίσα-ίσα με μαζικούς διορισμούς στον δημόσιο τομέα και διεύρυνση αυτού που θα σπάσουν την τρομοκρατία του κόσμου της εργασίας από την ανεργία του 30 %  και θα βάλουν στη ζωή για τα καλά εκατομμύρια ανέργων, υποψήφιων μεταναστών. Τέλος, χωρίς τις φρικαλέες  στατιστικές των αυτοκτονιών και των εγκαταλελειμένων στα ιδρύματα παιδιών από ανήμπορους γονείς.


Έναν τέτοιο δρόμο αν έχουμε το κεφάλι ψηλά αποκλείεται να τον χάσουμε! Με την ενίσχυση  μιας  αριστεράς μετωπικής όσο και συγκρουσιακής,  με προμετωπίδα αυτής  το μεταβατικό πρόγραμμα ( Έξοδος απο ΕΥΡΩ-ΕΕ, διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις τραπεζών, μπλοκάρισμα ιδιωτικοποιήσεων) θα έχουμε ενα δυνατό χαρτί  ικανό να συμβάλλει καθοριστικά σε  μια άλλη αριστερά συνολικά, τόσο αναγκαίας και επίκαιρης σήμερα  στον αγώνα της  κοινωνίας να τσακίσει επιτέλους τυράννους - φασίστες . 

Μπούσουλας Θεοδόσης             Αρχιτέκτων/Μηχανικός
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές της Αθήνας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου