Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου Σωματείων και Ομοσπονδιών για την απεργία της Πρωτομαγιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 

Την Τρίτη 22 Απριλίου 2014 στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Καρόλου 24) πραγματοποιήθηκε από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες  του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που πήραν την πρωτοβουλία η σύσκεψη προετοιμασίας της πρωτομαγιάτικης απεργίας των συνδικάτων.
Κατά την διάρκεια της πλατιάς σύσκεψης αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και αντηλλάγησαν απόψεις και προτάσεις ώστε η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και απεργία να είναι μια διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν. Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή και αγωνιστικό ενωτικό πλαίσιο δράσης.
Τονίστηκε ότι τα συνδικάτα άμεσα με αποφάσεις τους, ανακοινώσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς, θα πρέπει να αναδείξουν τα επίκαιρα αιτήματα της εργατικής τάξης για την ανατροπή όλων των μνημονιακών, αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, αναδεικνύοντας την αξία της συλλογικής – συνδικαλιστικής δράσης, οργανώνοντας και προετοιμάζοντας  την παρέμβαση τους ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη κεντρική απεργιακή συγκέντρωση.
Αποφασίστηκε λοιπόν η μαζική συμμετοχή στο κάλεσμα του ΕΚΑ σε συνεργασία με εργασιακούς χώρους και κλάδους που είναι σε κινητοποιήσεις έντασης και διάρκειας και η μαζική συμμετοχή όλων στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ( ΠΟΕΠΔΧΒ )
ΠΟΣΠΕΡΤ
ΠΟΕΣΥ
ΠΟΕΠΤΥΜ
ΠΟΘΑ
ΟΕΚΕ
ΟΘΕ ( ΘΥΡΩΡΩΝ )
ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ ( ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ )
ΕΘΝΟΝΤΑΤΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΥΔΑΠΤΤ )
ΠΟΕ – ΟΤΑ
ΕΜΔΥΔΑΣ
ΟΕΝΓΕ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου