Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Παρέμβαση στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ για τα ειδοποιητήρια


Την Δευτέρα 28/4, Τρίτη 29/4, Τετάρτη 30/4 , συνάδελφοι θα βρίσκονται από το πρωί στο ΤΣΜΕΔΕ όπου θα ενημερώνουν το κόσμο για τις τελευταίες εξελίξεις (1, 2, 3). Θα μοιράζεται σχετικό κείμενο (ακολουθεί) και θα κολληθεί αφίσα στους χώρους του ΤΣΜΕΔΕ.
Την Δευτέρα 28/4 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ στις 3μμ σχετικά με:
i) την παράταση πληρωμής των ειδοποιητήριων του α’ εξαμήνου του 2014 μέχρι τις 31/8/14. Θα ζητήσουμε να δούμε γραπτώς την απόφαση. 
ii) Θα απαιτήσουμε από τη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ να πάρει απόφαση για να καταργηθούν όλα τα έγγραφα του Σελιανάκη και της Λέκκα σχετικά με τις αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, την αποστολή στοιχείων ασφαλισμένων στο ΚΕΑΟ καθώς και το έγγραφο Βρούτση.
iii) την ασφαλιστική ενημερότητα των μηχανικών που έχουν οφειλές

αυτοί εξοντώνουν τους μηχανικούς
Το κείμενο της αφίσας:
αυτοί εξοντώνουν τους μηχανικούς
Συναδέλφισσα  συνάδελφε,
  • είμαστε άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, κακο-αμειβόμενοι και όμως μας ζητούν υποχρεωτικά να καταβάλουμε τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές,
  • αν δεν καταβάλλουμε ασφαλιστικές εισφορές μας επιβάλλουν τοκογλυφικές προσαυξήσεις, μας στερούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μας κατάσχουν το σπίτι
  • τις ασφαλιστικές εισφορές όχι μόνο δεν τις μειώνουν – όπως θα έπρεπε, αλλά επιχειρούν να τις αυξήσουν, ενώ ταυτόχρονα λήστεψαν  τα αποθεματικά του Ταμείου με το PSI και  χαρίζοντας εργοδοτικές εισφορές
  • μετά από 35 και πλέον χρόνια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, οι συντάξεις μειώνονται και καθυστερούν
  • ακόμα και αν καταφέρουμε  να σφραγίσουμε το βιβλιάριο υγείας οι παροχές μέσω ΕΟΠΥΥ είναι αστείες
Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΟΡΑΤΑ, ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ
 Η κυβέρνηση και η τρόϊκα, επέβαλλαν ληστρικές αυξήσεις εισφορών και εξοντωτική φορολογία, διέλυσαν το επάγγελμα του μηχανικού, “κούρεψαν” τα αποθεματικά, εκτόξευσαν την ανεργία και την αναδουλειά, διέλυσαν κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν με δεκαετίες αγώνων.
Ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, νομοθετεί για την ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΑΟ, του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, και μέσω αυτού στοχεύει στην κατάσχεση ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων των μηχανικών που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και στην προσωποκράτηση τους  χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική διαδικασία. Παράλληλα προωθεί την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ολοκληρώνοντας την καταστροφή για τους μηχανικούς και το Ταμείο.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκης, παρανομεί ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΤΑΑ. Κλειδώνει έξω από τις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ τους εκπροσώπους των φορέων των ασφαλισμένων (μηχανικοί, υγειονομικοί, νομικοί), αφαιρώντας τους το δικαίωμα να ψηφίσουν ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και ενάντια στο ΚΕΑΟ. Απειλεί με ποινικές αστικές και πειθαρχικές κυρώσεις τους εργαζομένους του ΕΤΑΑ που δεν υλοποιούν άμεσα τον καταχρηστικό αντισυνταγματικό και απάνθρωπο  ΚΕΑΟ.
Η Διευθύντρια εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ, κα. Λέκκα, αγνοεί και αντιτίθεται σε όλες τις αποφάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ και του ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ που είναι υπέρ των μηχανικών. Επιχειρεί να στείλει στοιχεία ασφαλισμένων προς το ΚΕΑΟ, αρνήθηκε  να θεωρήσει βιβλιάρια υγείας σε βαριές περιπτώσεις ασθενείας.
ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1Η ΜΑΗ 2014, ΑΜΦ. ΤΕΕ, 5ΜΜ
http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου