Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών προς τους εργαζόμενους του ΤΣΜEΔΕ

Αναρτούμε την επιστολή της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών προς τους εργαζόμενους του Τομέα Μηχανικών του ΕΤΑΑ, η οποία μοιράστηκε σήμερα στο ΤΣΜEΔΕ.
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Ανοιχτή επιστολή
Από τους μηχανικούς που ζουν ή που θα ήθελαν να ζουν από τη δουλειά τους
Προς τους εργαζόμενους του Τομέα Μηχανικών του ΕΤΑΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι στον αγώνα για την επιβίωση,
Ορισμένοι από εσάς γνωρίζετε ίσως καλύτερα από εμάς τους μηχανικούς το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει σε σχέση με την ασφάλιση των μηχανικών, αλλά και σε προέκταση αυτού του προβλήματος, με την προοπτική επιβίωσης του ταμείου. Γνωρίζετε επίσης τις προσπάθειες που γίνονται με κινητοποιήσεις και παραστάσεις από συλλογικούς φορείς και την συντονιστική πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών για την αποτροπή των άμεσων δραματικών επιπτώσεων στη ζωή των ασφαλισμένων. Εκτός όμως από τον κοινό στόχο που αντικειμενικά έτσι κι αλλιώς έχουμε με πολλούς από εσάς που ασφαλίζεστε στο ΕΤΑΑ -και άρα έχετε άμεσο ενδιαφέρον για την επιβίωση του Ταμείου- θα έπρεπε να μας συνδέει ως εργαζόμενους και η κοινή αγωνία για την καταστροφική εξέλιξη του συνολικού ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας, για να μη μιλήσουμε για το ίδιο το μέλλον του τόπου και του λαού μας.
Έχουμε την αίσθηση ότι η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών μας είναι, αν όχι ανύπαρκτος, οπωσδήποτε πολύ πίσω από τις απαιτήσεις των καιρών. Πιστεύουμε ότι η εποχή και οι συνθήκες έχουν δημιουργήσει νέες ανάγκες και δεδομένα, που επιβάλλουν την άμεση συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων από όλους μας -αυτοπροσώπως- στις εξελίξεις και τις διεκδικήσεις. Γι' αυτό απευθυνόμαστε στον καθένα σας προσωπικά, ανεξάρτητα από την επαφή που θα έχουμε με τα σωματεία σας.
Το κράτος σήμερα θέλει τους δημόσιους λειτουργούς να είναι πειθήνια όργανα των κυβερνητικών αποφάσεων, ακόμα και αν οι αποφάσεις αυτές καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές, συχνά και τις ζωές των ίδιων αυτών που τις εκτελούν. Το κράτος επίσης ζητάει την τυφλή υπακοή σας ως υπάλληλων στη δημόσια διοίκηση, σε πρόχειρα νομοθετήματα που καταπατούν επισήμως θεσπισμένα και αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η πρόσβαση στην υγεία, η πρόσβαση στην εργασία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μην αντιμετωπίζετε παθητικά και μοιρολατρικά αυτή την κατάσταση. Η λίγο πολύ κοινή μοίρα την οποία επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους της χώρας απαιτεί αλληλεγγύη και κοινό συντονισμένο αγώνα αποτροπής της. Εμείς θα σταθούμε δίπλα σας για να μην περάσουν διαθεσιμότητες και απολύσεις, για να στελεχωθεί το ταμείο με το αναγκαίο προσωπικό. Σας καλούμε να μας βοηθήσετε στον αγώνα που κάνουμε για να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο στο ΚΕΑΟ, για να σφραγιστούν τα βιβλιάρια των συναδέλφων που έχουν συνθλιβεί οικονομικά από την κρίση και τα μνημόνια. Σας καλούμε σε κοινό αγώνα, για να μην καταστραφεί ολοκληρωτικά το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και οδηγηθούμε όλοι όμηροι στις ασφαλιστικές εταιρείες ή στην εξαθλίωση.
Θα έρθουμε σε επαφή με τα σωματεία σας, όμως παράλληλα σας καλούμε να παρακολουθείτε με τη φυσική σας παρουσία την ανοιχτή συνέλευση μηχανικών για την άμεση ανταλλαγή ενημέρωσης και το κοινό σχεδιασμό της αντίστασής μας.
Αθήνα Φλεβάρης 2014
Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς
η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου