Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Συμμετοχή της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στη στάση εργασίας

 Αθήνα, 14-11-2013

Αρ. Πρωτ. : 6653
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, που αρνήθηκαν να απογραφούν κατά τη διάρκεια της απεργίας τους, τίθενται σε αργία για παράβαση καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και μη απογραφή, με εντολή των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι 278 εργαζόμενοι διώκονται πολιτικά γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που καλούσε απεργούς να ασκήσουν διοικητικά καθήκοντα.
Η απόφαση αυτή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, ποινικοποιεί το φρόνημα και το κατοχυρωμένο δικαίωμα της ανυπακοής των εργαζομένων απέναντι σε αποφάσεις της κυβέρνησης που καταστρατηγούν το Σύνταγμα.
Δεν ξεχνάμε ότι πάνω από 250 Διπλωματούχοι Μηχανικοί βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα (ΥΑΣΒΕ-ΤΑΣ-ΕΥΔΕ κλπ.). Δεν μπορούμε λοιπόν, παρά να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις αποφάσεις της Τρόικας και της ανάλγητης Κυβέρνησης που διαλύουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική στάση εργασίας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου