Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Σε αργία 278 απεργοί εργαζόμενοι των ΑΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σήμερα επιδόθηκε η πρώτη παραπομπή σε αυτοδίκαιη αργία σε συνάδελφους διοικητικούς υπάλληλους των ΑΕΙ που αρνήθηκαν να απογραφούν κατά τη διάρκεια της απεργίας τους.
278 συνάδελφοι στις επόμενες ώρες θα παραλάβουν στο σπίτι τους ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται πως τίθενται σε αργία για παράβαση καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και μη απογραφή με εντολή του υπουργού παιδείας.
Οι 278 εργαζόμενοι διώκονται πολιτικά γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.
Το συνδικαλιστικό κίνημα όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολιτικές δυνάμεις χρειάζεται τώρα να κτίσουν έναν τεράστιο τοίχο αλληλεγγύης, να μας βρουν όλους απέναντι. Ειδάλλως θα γίνουμε συνένοχοι στον αυταρχισμό και τις απολύσεις των εργαζομένων και ήλων αυτών που θα επακολουθήσουν.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να πάρει τώρα, άμεσα, αποφάσεις με όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου, για απεργιακές κινητοποιήσεις και μπλοκάρισμα των αποφάσεων. Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός δεν αντιμετωπίζεται με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και συμβολικές στάσεις εργασίας για τα μάτια του κόσμου.

Αθήνα 11 Νοεμβρίου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Δελτίο Τύπου της ΟΔΠΤΕ για την ποινικοποίηση της απεργίας
        Σήμερα επιδόθηκε η πρώτη παραπομπή σε αυτοδίκαιη αργία σε απεργό διοικητική υπάλληλο από το Πανεπιστήμιο Αθήνας που αρνήθηκε να αυτό-απογραφεί κατά τη διάρκεια της απεργίας. 278 εργαζόμενοι στις επόμενες ώρες θα παραλάβουν στο σπίτι τους από δικαστικό κλητήρα ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται πως τίθενται σε αργία για παράβαση καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και μη απογραφή. 278 εργαζόμενοι διώκονται πολιτικά γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που καλούσε απεργούς να ασκήσουν διοικητικά καθήκοντα. 278 εργαζόμενοι κι ένας απεργιακός αγώνας που διαρκεί 10 εβδομάδες τώρα κάθονται στο σκαμνί από μια κυβέρνηση που ασκεί την πολιτική της με ΜΑΤ, βία και καταστολή. Κάθονται στο σκαμνί από ένα κράτος που ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία, ποινικοποιεί το φρόνημα και το κατοχυρωμένο δικαίωμα της ανυπακοής των εργαζομένων απέναντι σε αποφάσεις της κυβέρνησης που καταστρατηγούν το Σύνταγμα.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, εμείς που απεργούμε 10 εβδομάδες.
Θα απαντήσουμε με αγώνα μαζικό, με απεργιακή εβδομάδα και με τα μάτια στραμμένα στο φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου.
40 χρόνια μετά το τανκ είναι πάλι εκεί.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ αλλά και όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία του δημοσίου να απαντήσουν στην κυβερνητική πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και των αγωνιστών με παν δημοσιοϋπαληλική απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου