Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτίμησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και συνέχιση τους με 48ωρη στις 24-25/9

Αθήνα, 21-9-2013
Αρ. Πρωτ.: 6628

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αποτίμηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και προοπτική τους

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας από 9/9 και μετά από δέκα ημέρες περιοδειών, συνελεύσεων, απεργιών και άλλων κινητοποιήσεων, το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ : 
1. Χαιρετίζει τους αποφασιστικούς αγώνες που διεξάγει ο κόσμος της εργασίας στο δημόσιο ενάντια στην πολιτική των απολύσεων και ιδιαίτερα τους χιλιάδες διαδηλωτές της 16 και 18 Σεπτέμβρη σε όλη τη χώρα. 
2. Εκφράζει την ολόπλευρη αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους των πανεπιστημίων που για 2η βδομάδα συνεχίζουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις, ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης της παιδείας. 
3. Εκτιμά ότι παρά τη θέληση του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων συνολικά και των συναδέλφων Μηχανικών για αντίσταση απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ που εξαθλιώνουν την κοινωνία και διαλύουν τη χώρα, καταγράφεται έλλειψη διάθεσης από επαρκή αριθμό συνελεύσεων πρωτοβαθμίων και από πλευράς πλήθους συμμετεχόντων συναδέλφων να προχωρήσουμε αυτή τη στιγμή σε κλιμάκωση με 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 23/9 όπως αρχικά καλέσαμε. Δεν εγκαταλείπουμε τη μορφή αυτή αγώνα, δουλεύουμε συστηματικά για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιτυχίας της (μαζικότητα, πανεργατικός χαρακτήρας). 
4. Ευχαριστεί τους συναδέλφους που απέργησαν, κινητοποιήθηκαν, πήγαν στις συνελεύσεις, στήριξαν την πρόταση για κινητοποιήσεις και ελπίζει οι συνάδελφοι αυτοί να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα χέρια τους, ώστε αυτοί να γίνουν πιο μαζικοί, πιο αποφασιστικοί. Ταυτόχρονα δε καλούμε όλα τα Δ.Σ. των Α΄ βάθμιων Ενώσεων για μεγαλύτερη ενεργοποίηση. 
5. Καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις και των εργασιακών τους συλλόγων, όπου αυτοί αποκτούν δυναμική (όπως στο ΕΜΠ, Πανεπιστήμια, κλπ.). 
6. Συνεχίζει την αποχή από επιτροπές τη βδομάδα 23-28/9, καλώντας ταυτόχρονα τα Δ.Σ. των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ να την περιφρουρήσουν. 
7. Αποφασίζει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με συμμετοχή στη νέα 48ωρη απεργία για τις 24 και 25/9/2013 που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ και η συντριπτική πλειοψηφία των Ομοσπονδιών του Δημοσίου, καλώντας ταυτόχρονα τη ΓΣΕΕ να αποφασίσει επιτέλους να αντιδράσει αγωνιστικά. Είναι μέρες έκδοσης των ΚΥΑ που απολύουν χιλιάδες εργαζομένων στο Δημόσιο, και μεταξύ αυτών και δεκάδες μηχανικούς και μέρες παρουσίας των τοποτηρητών της τρόικας για να ζητήσουν περισσότερες θυσίες.
 

Ο αγώνας συνεχίζεται:
  • Ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις, παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις - "απελευθερώσεις" και την κατάργηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, διεκδικούμε σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίας εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών, κρατικοποίηση κρίσιμων τομέων της οικονομίας, όχι στους νόμους της αγοράς.
  • Απέναντι στους μισθούς και συντάξεις φτώχειας, ζητάμε αυξήσεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
  • Για ανατροπή των μνημονιακών νόμων, για τη διαγραφή του ληστρικού χρέους, για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών και όσων τις υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου