Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Συσπείρωση Εργαζομένων στο Υπ.Αν.

Προχτές Τετάρτη 12/6/2013 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου εργαζομένων στις Γενικές Γραμματείες Βιομηχανίας κι Ενέργειας-Κλιματικής Αλλαγής. Ο Σύλλογος τα δύο τελευταία χρόνια, υπήρξε από τους πρωτοπόρους στους αγώνες που δόθηκαν στο Δημόσιο ενάντια στις "εφεδρείες", τους "επίορκους", τις απολύσεις, τις "αξιολογήσεις", το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών. Με συνεχείς πολύ μαζικές συνελεύσεις κατοχυρώθηκε η αμεσοδημοκρατική λειτουργία του συλλόγου, ενώ η συμμετοχή του σε όλες τις καταλήψεις, απεργίες κι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο, έδειξαν τη συγκρουσιακή διάθεση των συναδέλφων.
Σχετικά με τα αποτελέσματα, χαρακτηριστική ήταν η σημαντική αύξηση της συμμετοχής κατά 20%, καθώς και η διάλυση και μη εκλογική κάθοδος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούσε την πλειοψηφία στο Δ.Σ με 3 έδρες.
Πρώτη παράταξη βγήκε οριακά η "ανεξάρτητη" "Ελεύθερη Κίνηση", που στήθηκε 5 μέρες πριν τις εκλογές και χωρίς να καταθέσει πολιτικές θέσεις, μετά από κινήσεις στελεχών της ΠΑΣΚ. Η Αγωνιστική Ενότητα (ΠΑΜΕ) βγήκε δεύτερη με διαφορά 3 ψήφων, ενώ η κυβερνητική ΔΑΚΕ βγήκε τρίτη με απώλεια δυνάμεων. Τέλος, μεγάλη επιτυχία είναι η εκλογή της Συσπείρωσης Εργαζόμενων, στην οποία συμμετέχουν και συνάδελφοι της συσπείρωσης αριστερων μηχανικών, η οποία κατέβηκε για πρώτη φορά στης εκλογές.



Αποτελέσμα Εκλογών Συλλόγου στις Γ.Γ. Βιομηχανίας κι Ενέργειας-Κλιματικής Αλλαγής
Εγγεγραμένα μέλη: 307
Για το ΔΣ
Για την Ομοσπονδία
Ψήφισαν
238
237
Άκυρα-Λευκά
6
11
Έγκυρα
232
226

Ψήφοι
Έδρες
Ψήφοι
Αντιπρόσωποι
Ελεύθερη Κίνηση
(κρυφοΠΑΣΟΚ)
75
2
77
8
Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα (ΠΑΜΕ)
72
2
65
7
ΔΑΚΕ
52
2
52
5
Συσπείρωση Εργαζόμενων
31
1
34
3
Ανεξάρτητη υποψήφια
4
-
-
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου