Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Αλληλεγγύη σε υπάλληλο του Δήμου Ελληνικού

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΙΛΤΟ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και στήριξή μας στον υπάλληλο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Μίλτο Ευσταθιάδη που καταδικάστηκε για αυθαίρετες κατηγορίες και έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του τρίτου μνημονίου και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που το ακολούθησαν. Ο Μ.Ε. το καλοκαίρι του 2007 πρωτοστάτησε μαζί με το λαό και το Δήμο Ελληνικού στη μάχη ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματιών που λυμαίνονται παράνομα τους ελεύθερους χώρους της παραλίας του Αγίου Κοσμά και στην απελευθέρωση της παραλιακής ζώνης για όλους τους κατοίκους. Οι μπράβοι της νύκτας και τα αφεντικά τους εκδικούμενοι τους αγωνιστές όπως ο Μ.Ε. προχώρησαν σε όργιο μηνύσεων και δικών εναντίον τους με στημένες κατηγορίες. Με μια τέτοια κατηγορία (κλοπή κάμερας παρακολούθησης εξωτερικού χώρου) ήρθε αντιμέτωπος και ο Μ.Ε. και μετά από εκδίκασή της και στο Εφετείο έχει κριθεί ένοχος και η υπόθεσή του έχει παραπεμφθεί στο Άρειο Πάγο για τελεσίδικη απόφαση στις 8/2/2013.

Το γεγονός ότι ο Μ.Ε. είναι δημόσιος υπάλληλος σε συνδυασμό με την πολιτική του μεσοπρόθεσμου του Νοεμβρίου 2012 και την Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 224/Α΄/12-11-12) με βάση την οποία κάθε δημόσιος υπάλληλος τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία όταν υπάρχει απόδοση κατηγορίας σε βάρος του, έχει ως συνέπεια ο Μ.Ε. να βρίσκεται σε αργία παίρνοντας το 1/3 του μισθού του και οδηγούμενος σε απόλυση.

Τόσο τα επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη δίωξη του αγωνιστή και τα οποία θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς τους απέναντι στο κίνημα που διεκδίκησε να τους κόψει τον αέρα από την καταπάτηση των ελεύθερων χώρων αλλά και ενόψει των νέων αντιπαραθέσεων πάνω στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού κ.α.), όσο και το αντίστοιχο νομικό οπλοστάσιο απέναντι σε όποιο εργαζόμενο αμφισβητεί τις επιλογές των ανωτέρων του και σηκώνει κεφάλι απέναντι στην πολιτική της τρόικας, της συγκυβέρνησης και των εργοδοτικών συμφερόντων, έχουν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την καθυπόταξη κάθε ανατρεπτικής στάσης και διεκδίκησης.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Μ.Ε και ζητάμε να σταματήσει η στημένη δίωξή του και να επαναπροσληφθεί στην εργασία του. Να καταργηθούν οι αντιδημοκρατικές διατάξεις περί θέσης σε αυτοδίκαιη αργία των δημοσίων υπαλλήλων ως μέσο πειθάρχησης και απόλυσής τους.


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου