Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Γειτονιές Αυτοοργάνωσης και Αλληλεγγύης

Η υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό, το περιβάλλον και οι ελεύθεροι χώροι ανήκουν σε όλη την κοινωνία και κανένας δε νομιμοποιείται να τα εμπορεύεται. Είναι αγαθά που ανήκουν σε όλους μας και είναι απολύτως απαραίτητα για την ίδια τη ζωή. Ωστόσο, αντί για αυτονόητα κοινωνικά δικαιώματα μετατρέπονται σε εμπορεύματα υψηλού κόστους και μάλιστα χαμηλής ποιότητας με τη διαδικασία των fast tracks ιδιωτικοποιήσεων. Μετατρέπονται πλέον σε προνόμια για λίγους, καθώς τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τα μέτρα, οι περικοπές που έχoυν αποφασίσει οι κυβερνήσεις και η Τρόικα, με πρόσχημα την κρίση, έχουν οδηγήσει εργαζόμενους και κοινωνία στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση:
  • Πώς οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας;
  • Οι αυτοοργανωμένες κοινωνικές δομές υποκαθιστούν τις κοινωνικές παροχές και αν ναι σε ποιο βαθμό; Ποια η συσχέτισή τους;
  • Φιλανθρωπία ή δημιουργία δομών και παραδειγμάτων που νοηματοδοτούν την αλληλεγγύη σήμερα;
  • Ατομισμός ή συλλογική διεκδίκηση συλλογικών δικαιωμάτων;
Η πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και η συμμετοχή στη διαχείριση τους, είναι δικαίωμα όλων.

Στην προσπάθεια να ανοίξει αυτή η συζήτηση καλούμε σε συνέλευση τη Δευτέρα 17/12 στον πολυχώρο Εκστάν στις 6μμ ( Πατησίων και Καυτατζόγλου 5 ) με θέμα: «Τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά στην περίοδο της κρίσης».

Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου