Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στάση Εργασίας της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ για τη μη καταβολή των εκτός έδρας


Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα 
Τηλ: 2610-326922   fax: 2610-326922  Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr 

Πάτρα 17-09- 2012

Αρ. Πρωτ. : 8
Προς: Μέλη μας
Κοιν:  1. Ιστοχώρο ΕΜΔΥΔΑΣ Δ.Ε.
           2. Δ.Σ. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
           3. ΤΕΕ/ΤΜ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
           4. Σύλλογο Εργοληπτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     Οι Υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που  εργάζονται  στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, ασχολούνται με τον σχεδιασμό, προγραμματισμό, παρακολούθηση, έλεγχο, επίβλεψη, παραλαβή μελετών και έργων του Δημοσίου (κτιριακά, εγγειοβελτιωτικά, υδραυλικά, συγκοινωνιακά, λιμενικά, ηλεκτρομηχανολογικά, περιβαλλοντικά κ.λ.π.) στους τομείς της κατασκευής και συντήρησης  καθώς και με τη διενέργεια τεχνικών αυτοψιών για την αντιμετώπιση ποικίλων θεμάτων αρμοδιότητας Π.Δ.Ε. (Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας).
     Για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους,  που έχουν τεχνικές και διοικητικές πτυχές,  μεταβαίνουν εκτός έδρας για τη διαμόρφωση γνώμης, την παρακολούθηση και την επίλυση θεμάτων μελετών και έργων.
           
      Σε εφαρμογή της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής της τρικομματικής κοινοπραξίας των μνημονίων Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ. (υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών με άμεσο στόχο την ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων των τεχνικών υπηρεσιών, τεράστιες μισθολογικές  περικοπές, λεηλασία ασφαλιστικών και υγειονομικών παροχών, φοροεπιδρομές, απολύσεις κ.λ.π.), πολιτικοί και υπηρεσιακοί Προϊστάμενοι της Π.Δ.Ε., (με παράλογα και παρελκυστικά επιχειρήματα) συστηματικά δημιουργούν προσκόμματα στην καταβολή των αποζημιώσεων των τεχνικών υπαλλήλων για τις υλοποιηθείσες εκτός έδρας μετακινήσεις τους του έτους 2012. Οι εντολές μετακίνησης  έχουν συνταχθεί με βάση τις κατευθύνσεις της Π.Δ.Ε. (με αποζημίωση από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, δεδομένου ότι είναι η μόνη Υπηρεσία που με βάση τον οργανισμό της Π.Δ.Ε. συντονίζει, προγραμματίζει, εκτελεί, επιβλέπει και παραλαμβάνει τεχνικά έργα σε όλη την Περιφέρεια), είναι νόμιμα υπογραμμένες από τους υπαλλήλους, τους Τμηματάρχες και τη Διευθύντρια της Δ.Τ.Ε./Π.Δ.Ε. και έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες οικονομικές Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε .

   Η Π.Δ.Ε. ουσιαστικά, κατά παράβαση της νομιμότητας και σε σύγκρουση με τη στοιχειώδη λογική, επιθυμεί  οι υπάλληλοι να μεταβαίνουν εκτός έδρας, να δαπανούν έξοδα διατροφής, διαμονής και μετακίνησης με Ι.Χ. αυτοκίνητα, χωρίς να πληρώνονται. Ουσιαστικά επιβάλλει χρηματοδότηση των μελετών και των έργων και κάθε μορφής τεχνικών ενεργειών από τους υπαλλήλους. Δυστυχώς, αν και εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο ανοχής και υπομονής, δεν έχουν καταβληθεί οι νόμιμες αποζημιώσεις. Είναι φυσικό, το γεγονός αυτό να έχει δημιουργήσει αναταραχή και αγανάκτηση στους υπαλλήλους και παράλληλα να έχει πληγεί η στοιχειώδης αξιοπιστία των Πολιτικών και Υπηρεσιακών Προϊσταμένων.

   Ταυτόχρονα σημειώνουμε ότι δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις εκτός έδρας μετακινήσεις το α! εξάμηνο του 2011 σε σημαντικό αριθμό τεχνικών υπαλλήλων.

    Τα παραπάνω είναι γνωστά στο Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ αφού έχουν μεταφερθεί από τα μέλη του Δ.Σ. που εργάζονται στην Δ.Τ.Ε./Π.Δ.Ε. καθώς και στους εκπροσώπους του Δ.Σ. κατά τις επισκέψεις τους στο χώρο εργασίας μας.    
      Η περαιτέρω αναμονή ή υποχωρητικότητα συνιστά διάπραξη του ηθικού αδικήματος της αναξιοπρέπειας (ως επιστήμονες και στελέχη της υπηρεσίας τους) που σε συνάρτηση με το όλο κλίμα οικονομικής, ψυχολογικής και υπηρεσιακής πίεσης που υφίστανται, τείνει στην πλήρη απαξίωσή τους.
    
         Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ, ως πρώτο βήμα αντίδρασης, αποφασίζει την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας (με βάση και το εξώδικο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ της 27 / 01 / 2012) για τους συναδέλφους  της Δ.Τ.Ε./Π.Δ.Ε. την Τρίτη 25-9-2012, από 7.30 π.μ. - 10.30 π.μ., και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.00 π. μ. στα γραφεία της Υπηρεσίας για την ματαίωση του διαγωνισμού για ανάθεση εργασιών εκτέλεσης του έργου «Εργασίες συντήρησης στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου  (Τμήμα Αίγιο – όρια Νομού Αχαϊας)», με προϋπολογισμό μελέτης:  3.370.000 € (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.).

       Σε περίπτωση συνέχισης της απαράδεκτης τακτικής από την Π.Δ.Ε., το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ θα αποστείλει εξώδικο αποχής από τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ.Τ.Ε./Π.Δ.Ε.

 Για το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου