Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας


Σε ένας πρωτοφανές προεκλογικό ρουσφέτι ο τότε Υπ. Άμυνας Κ. Αβραμόπουλος ενέταξε όλους στους Τεχνολόγους στην υψηλότερη βαθμίδα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150 € το μήνα) την ίδια στιγμή που εξαίρεσε πολλές κατηγορίες εργαζομένων μεταξύ αυτών και το σύνολο των μηχανικών. Αποτέλεσμα μηχανικοί εργοταξίων και εργοστασίων να εξαιρούνται και να γίνονται δικαιούχοι τεχνολόγοι σε γραφεία.
 Αθήνα, 19 / 7 / 2012
Αρ. Πρωτ. : 6414 Προς : Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο

Κοιν.: 1. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Αντώνη Μανιτάκη
2.Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας
κ. Ιωάννη Βρούτση
3. ΤΕΕ
4. Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα: Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 4024/2011.

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ομοσπονδία μας είναι ο β΄/βάθμιος συνδικαλιστικός Φορέας των 11.000 περίπου Διπλωματούχων Μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, που υπηρετούν στην Κεντρική & Περιφερειακή Διοίκηση, στα ΝΠΔΔ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκροτείται από 19 Α΄βάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα και αποτελεί όχι μόνο το συνδικαλιστικό αλλά συγχρόνως και τον επιστημονικό Φορέα των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου.
Επί των σχετικών με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΚΥΑ, που εκδόθηκαν επί τη βάση του Ν. 4024/2011 και πέραν των συνολικών παρατηρήσεων που θα καταθέσουμε πολύ σύντομα σχετικά με τους Διπλ. Μηχανικούς που προσφέρουν υπηρεσία σε εργοτάξια, ΧΥΤΑ, Νοσοκομεία κλπ. θα θέλαμε με το παρόν έγγραφο να διορθωθούν παραλήψεις, που όχι εσκεμμένα θέλουμε να πιστεύουμε, δεν περιελήφθησαν στις ήδη εκδοθείσες.
Συγκεκριμένα επί της παρ. (2.στ.) της πρώτης εξ αυτών, όπου αναφέρονται οι ειδικότητες «τεχνολόγοι μηχανικοί ΑΦ-ΕΠ», καθώς και «τεχνολόγοι μηχανικοί», δεν συμπεριλαμβάνονται οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί κατηγορίας Π.Ε., οι οποίοι σε όλους τους χώρους αναλαμβάνουν αντίστοιχο έργο με τους Τεχνολόγους Μηχανικούς κατηγορίας Τ.Ε. και μάλιστα με αυξημένες ευθύνες, μέχρι και ποινικές, λόγω του εύρους των επαγγελματικών δικαιωμάτων που κατέχουν, εξ αιτίας των πενταετών σπουδών τους και της άδειας άσκησης επαγγέλματος που τους έχει χορηγήσει η πολιτεία.
Κατά συνέπεια σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες τροποποίησης και συμπλήρωσης των σχετικών ΚΥΑ, προκειμένου να αρθεί η άδικη και άνιση μεταχείριση σε βάρος των Διπλωματούχων Μηχανικών του Υπουργείου.
Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει στην παρ (3.δ) όπου αναφέρεται η ειδικότητα «χημικοί» να προστεθεί και η ειδικότητα «χημικοί μηχανικοί», καθώς επίσης να προστεθεί στην ειδικότητα «χημικοί μεταλλουργοί» και η ειδικότητα «μεταλλειολόγοι-μεταλλουργοί μηχανικοί».
Τέλος κ. Υπουργέ, είμαστε στη διάθεση σας για όποιες διευκρινίσεις τυχόν θα απαιτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου