Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

26 Ιούλη κινητοποίηση ενάντια στα νέα μέτρα κυβέρνησης- ΕΕ - ΔΝΤ

ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΗ
7.30μμ πλ. Κλαυθμώνος
και πορεία στη Βουλή / Σύνταγμα
Την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 7.30μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος δίνουμε μαζική εργατική απάντηση στον ερχομό της τρόικας και στις νέες επιθέσεις που φέρνει μαζί με την κυβέρνηση του Σαμαρά. Για να δώσουμε καθαρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να διώξουν την τρόικα και τα μνημόνιά τους μαζί με την κυβέρνησή τους. Θα είμαστε όλοι για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς χαλυβουργούς που κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα τους.
Θα είμαστε για να κάνουμε το πρώτο βήμα πριν την μεγάλη διαδήλωση στην ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη.
Τα ζόμπι του μνημονίου ξανάρχονται. Η τρόικα ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ προεκλογικά υποσχέθηκε διαπραγμάτευση του Μνημονίου και τώρα κυνικά ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή μέτρα του μνημονίου σε ρυθμό πολυβόλου. Οι μάσκες πέφτουν και σαν να μην άλλαξε τίποτα, κάνοντας πλάτες σε βιομήχανους και τραπεζίτες τα ΜΑΤ είναι η απάντηση της κυβέρνησης, σε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται όπως οι εργάτες στην Χαλυβουργία και ο ηρωικό αγώνα τους, οι υγειονομικοί του Λοιμωδών έξω από το Υπ. Υγείας.
Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα βάζει στόχο να μαζέψει 11,5 δις ευρώ για την διετία 2013-2014 και 3 δις ευρώ για φέτος. Περικοπές και λιτότητα διαρκείας θα συνεχιστούν για εμάς παρά τα κούφια λόγια και τις υποσχέσεις. Όλα μπαίνουν στο πάγκο του τροικανού χασάπη μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Με τις ιδιωτικοποιήσεις ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα πάντα.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η εξαγγελία του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων. Το ίδιο και οι ανακοινώσεις για την επιτάχυνση συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών και μάλιστα από το Υπ. Υγείας ότι άμεσα μπαίνουν στο στόχο για να κλείσουν μια σειρά νοσοκομεία όπως το Ελπίς, το ΓΝ Πατησίων, το Σπηλιωπούλειο, το Αγ.Ολγα το Παίδων Πεντέλης κλπ.
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση μπαίνουν όλα τα δημόσια αγαθά που έχουμε ανάγκη οι εργαζόμενοι. Η ΔΕΗ, το νερό, ο ΟΣΕ, οι αστικές συγκοινωνίες, δεκάδες οργανισμοί και φορείς είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των αρπακτικών της αγοράς για να ιδιωτικοποιηθούν. Δεν θα τους αφήσουμε.
Μπορούμε να τους νικήσουμε, έχουμε να συγκρουστούμε με την πιο αδύνατη κυβέρνηση, κι αυτό σημαίνει δυνατότητα να τους στριμώξουμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Παλεύουμε για ένα καυτό καλοκαίρι και για ένα ακόμα πιο θερμό φθινόπωρο. Οι εργαζόμενοι κουβαλάμε μαζί μας την εμπειρία από τις 19 πανεργατικές απεργίες, δεκάδες κλαδικές απεργίες διαρκείας, μεγάλη οργή και μαχητικότητα. Και δείξαμε και με την μαζική ψήφο στην αριστερά ότι είναι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες απέναντι στην τρόικα την ΕΕ και τις πολιτικές τους. Οι αγώνες σε Σκαραμαγκά, Δωδώνη, Χαλυβουργία, ΗΣΑΠ, νοσοκομεία, δείχνουν το δρόμο, που έχουμε να προχωρήσουμε όλη την επόμενη περίοδο.
Καμία αναμονή. Ξεδιπλώνουμε τώρα τους αγώνες μας ενάντια στην κυβέρνησης και της πολιτικής της Η απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Ιουλίου με στάση εργασίας από τις 12.30 μέχρι την λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση ώρα 13.00 στο Υπ. Εργασίας είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα.
Το ίδιο και το εργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 26 Ιουλίου στη πλ. Κλαυθμώνος ενάντια στην Τρόικα και το πακέτο περικοπών της κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ. Να βρεθούμε εκεί όλοι μαζί οι ερ γαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να στείλουμε ενωμένοι το μήνυμα ότι δεν θα περάσει τίποτα.
Το επόμενο μεγάλο ραντεβού για όλους μας είναι στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη στη διαδήλωση στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 6.30μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα συγκεντρωθούνόλοι οι εργατικοί χώροι, όλα τα συνδικάτα πανελλαδικά, για να τους δείξουμε ποιος έχει τη δύναμη. Τώρα είναι η ώρα για να
βγούμε στους δρόμους μαζί με τους Ισπανούς που έχουν ξεσηκωθεί μαζικά και πλημμυρίζουν όλες τις πόλεις, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Σεβίλη, Βαλένθια.
Αυτή την προσπάθεια κάνει η Πρωτοβουλία για μια Πανελλαδική Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης, και καλούμε κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στην συνάντηση στις 30 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Διάνα.
Κάτω τα χέρια από τους απεργους χαλυβουργούς
• Όχι ιδιωτικοποιήσεις • Όχι στην κατάργηση των συμβάσεων
• Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο
• Eλλάδα - Ισπανία, δεν χρωστάμε-δεν πληρώνουμε
Πρωτοβουλία για
Πανελλαδική Συνάντηση Eργατικής Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου