Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Από τη σκύλα του ΕΟΠΥΥ, στη χάρυβδη του ΝΠΙΔ?

Αναρτούμε έγγραφο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ σχετικά με την ένταξη του ΚΥΤ στον ΕΟΠΥΥ.
Αθήνα, 31-5-2012
Αρ. Πρωτ.: 6388
Προς : Τον Πρόεδρο Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), κ. Α. Ζαφειρόπουλο
Κοιν.: 1. Πρόεδρο & Διοικούσα ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ
  1. Πρόεδρο & Διοικούσα ΤΕΕ
  2. ΣΑΤΕ
  3. ΠΕΣΕΔΕ
  4. ΠΕΔΜΕΔΕ
  5. ΠΕΔΜΗΕΔΕ
  6. Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Θέμα : Ένταξη των Κλάδων Υγείας των Τομέων του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΠΥ.

Σε απάντηση του έγγράφου σας με αρ. πρωτ: 50776/30-4-2012 σας αποστέλλουμε τις απόψεις μας που καταγράφονται ως εξής :
Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια του ν.4052/Μαρ. 2012, άρθρο 13, παρ.17 προβλέπεται η ένταξη των Κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ, συνεπώς και ο ΚΥΤ που αφορά τους Διπλ. Μηχανικούς, στον ΕΟΠΥΥ από 1/6/2012.
Στην συνέχεια με τον ν. 4075/Απρ.2012, άρθρο 44, παρ. 14, δίνεται η δυνατότητα εξαίρεσης των Κλάδων υγείας των ασφαλιστικών φορέων άρα και του ΕΤΑΑ από την ένταξη στον ΕΟΠΠΥ, υπό τις προϋποθέσεις :

α) Αποφάσεις των αντιπροσωπευτικών Φορέων.
β) Αναλογιστικές μελέτες που θα καταδεικνύουν την βιωσιμότητα.
και γ) Μετατροπής τους σε ΝΠΙΔ με πλήρη απόσχιση του Κράτους.

Επισημαίνοντας ότι σε προηγούμενο έγγραφό μας έχουμε διατυπώσει την απόλυτη αντίθεσή μας για ένταξη του ΚΥΤ στον ΕΟΠΠΥ, θέση που παραμένει αμετάβλητη, εκτιμώντας ότι μια τέτοια ένταξη θα οδηγούσε τους ασφαλισμένους Διπλ. Μηχανικούς σε πλήρη υποβάθμιση των παροχών υγείας στο σύνολό τους, αφού στόχος της δημιουργίας του ΕΟΠΠΥ είναι η κατάρρευση της δημόσιας κοινωνικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η μεταφορά της οικονομικής δαπάνης στους ασφαλισμένους.
Σ΄ ότι αφορά την νέα ρύθμιση που σχετίζεται με την προβλεπόμενη μη ένταξη στον ΕΟΠΠΥ, της παρ. 14, του άρθρου 44, του ν.4075/2012 υπό τις προϋποθέσεις που θέτει, η εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για ρύθμιση απαράδεκτου εκβιασμού και νοσηρής επινόησης που οδηγεί από "το παράθυρο" στην ιδιωτικοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μάλιστα με την συναίνεση και συμμετοχή και των φορέων των ασφαλισμένων.
Συμπερασματικά λέμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν αποδεχόμαστε καμία μετατροπή του ΚΥΤ σε ΝΠΙΔ.
Απαιτούμε αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους Διπλ. Μηχανικούς ασφαλισμένους του Ταμείου που καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους, μέρος των οποίων γίνεται διαχρονικά αντικείμενο κλοπής (κούρεμα ομολόγων, χρηματιστηριακός τζόγος, οφειλές δημοσίου κλπ.) με συνέπεια την συνεχή υποβάθμιση συνολικά των παροχών του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου