Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

6 μέρες πριν τις εκλογές προωθούνται δια χειρός Γιάννη Στουρνάρα 7 καταστροφικές για το περιβάλλον φαραωνικές επενδύσεις !

Αναδημοσίευση από το Μέτωπο
Sea windmill park.resizedΟ μνημονιακός συρφετός δεν πρέπει να κάθεται σε καρέκλα εξουσίας ούτε για μια μέρα, ακόμα και στα πλαίσια υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας πρόλαβε 6 μέρες πριν τις εκλογές να δημοσιεύσει ΦΕΚ με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την ένταξη 7 φαραωνικών επενδύσεων με καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον στη διαδικασία fast track. Μεταξύ αυτών είναι τα χρυσορυχεία στο Πέραμα του νομού Έβρου που θα μετατρέψουν σε κρανίου τόπο την περιοχή, 69 αιολικοί σταθμοί σε όλους τους νομούς της Κρήτης του ομίλου ΤΕΡΝΑ και του ELICA GROUP, ηλιοθερμικός σταθμός στο δήμο Σητείας. Η εν λόγω απόφαση εκκρεμούσε από τον περασμένο Μάρτη και ο εν λόγω υπουργός μέσα στην πρεμούρα του να εξυπηρετήσει τους γνωστούς εθνικούς εργολάβους στο χώρο της ενέργειας δε δίστασε να καταπατήσει τον υπηρεσιακό του ρόλο.
Ποιός είναι ο Γιάννης Στουρνάρας ; Εκπρόσωπος του Υπουργείου 1994 – 2000 στη Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ, συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την πρόσδεση της ελληνικής οικονομίας στην ευρωζώνη και είχε την ευθύνη των ετήσιων διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΟΟΣΑ.
Από το 2000 – 2004 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Από το 2005 – 2008 διευθύνων σύμβουλος στην ΚΑΠΠΑ χρηματιστηριακή. Σήμερα γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.

1 σχόλιο:

  1. Ο Στουρνάρας τελικά είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές της τελυταίας στιγμής. Να θυμίσω την Εμπορική στην Credit Agricole?

    Το κακό είναι ότι το κάνει ότι και η ΕΕ και η Γερμανία και ο Ευρωπαϊκός τύπος και η Ισπανία, ανοιχτά κατηγορουν τις ΑΠΕ για αναποτελσματικότητα, και βασικά πεταμένα λεφτά, και ότι δεν υπάρχουν χωρίς εφεδρεία και τέτοια.

    Καλοκαίρι. Καταφέραμε να μην έχουμε ούτε πρόχειρο λιγνίτη, ούτε λιθάνθρακα. Αλλά 20% είμαστε εξαρτημένοι από ΠΟΛΥ ακτιβότερο φυσικό αέριο ή, αν είναι δυνατόν, LNG. Για να μην γίνουν κλέφτες 3-4 αεριάδες "επιχειρηματίες". Τώρα που δεν θα φτάνει τίποτα, να δω τι θα κάνουν τα 1700 αιολικά μεγαβάτ κόστους 3 δις (που πληρώνουμε από τον φουσκωμένο, από το αέριο και τις ΑΠΕ, λογαριασμό της ΔΕΗ -- που δεν έχουμε να πληρώνουμε).

    Νομίζω ότι όλοι πρέπει να στείλουμε από εάν σημείωμα στον Στουρνάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή