Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ σχετικά με την εξέλιξη του επιδόματος 6‰


Αθήνα, 13-6-2012
Αρ. Πρωτ.: 6394
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
σχετικά με την εξέλιξη του επιδόματος 6‰

Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 11-6-2012 συζητήθηκε στο Α΄ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το ερώτημα εάν ο πόρος 6‰ εμπίπτει ή όχι στις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν. 4024/2011(Νέο Μισθολόγιο), που καταργεί επιδόματα και παροχές στους Δημοσίους Υπαλλήλους.
Παρά τις πιέσεις που ασκήσαμε, το τεκμηριωμένο υπόμνημά μας και την γνωμοδότηση του Δικηγόρου που υποστηρίζει τις θέσεις της Ομοσπονδίας, τα υπομνήματα, των Προέδρων του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ, που υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημά μας, η απόφαση του Α΄ Τμήματος είναι αρνητική. Οι γνωστοί κύκλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και διάφοροι παρατρεχάμενοι φίλοι τους, που εμπλέκονται στη διαδικασία κατανομής του πόρου και μήνες τώρα δίνουν λυσσαλέα μάχη για την κατάργησή του, από εμπάθεια στον Κλάδο μας, κατάφεραν να κερδίσουν μία μάχη.
Η ισχνή πλειοψηφία αυτής της απόφασης όμως (5-3), εκτιμούμε ότι θα οδηγήσει στην παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια του Ν.Σ.Κ. για την έκδοση τελικής απόφασης.
Σε κάθε περίπτωση, σε τέσσερις μέρες έχουμε σαν λαός την κρίσιμη εκλογική μάχη, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί σε ποιο βαθμό ο κατάπτυστος και ισοπεδωτικός νόμος 4024/2011 θα αναθεωρηθεί, προκειμένου να αποκαταστήσει μεταξύ των άλλων και για τον κλάδο μας, δικαιοσύνη, βαθμολογική και μισθολογική αντιστοίχιση σύμφωνα με το εξειδικευμένο έργο, τις ευθύνες και τις ιδιαιτερότητες του.
Η μάχη που χάθηκε, μας οπλίζει με περισσότερο πείσμα για την συνέχιση των προσπαθειών και του αγώνα μας, καθώς και με αισιοδοξία ότι τελικά τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε εμείς γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου