Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

“Για τη Χρυσή Αυγή το μέσο (βία) είναι το μήνυμα”

Ο Δημήτρης Τρίμης και ο Δημήτρης Ψαρράς, εκ των φορέων του “Ιού“, για το περιστατικό το βράδι των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, με την Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου και το “εγέρθητου” των χρυσαυγιτών:
“Εγέρθητου” (sic) προστάζει σε άψογα ελληνικά το μέλος της Χρυσής Αυγής -«εις ένδειξη σεβασμού, το έχουμε εμείς οι χρυσαυγίτες»- την ώρα που ο αρχηγός τους Νικός Μιχαλολιάκος εισέρχεται στην αίθουσα για να προβεί σε δηλώσεις. Στέλεχος του κόμματος ζητεί από τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι. Στο στρατιωτικό παράγγελμα αντέδρασε δημοσιογράφος η οποία το θεώρησε προσβλητικό. Η απάντηση που έλαβε ήταν «ως ένδειξη σεβασμού. Μπορείτε να βγείτε έξω» και οι  δημοσιογράφοι αποχώρησαν.

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη
Λίγη ώρα μετά την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” στο ελληνικό κοινοβούλιο, τα στελέχη της, λειτουργώντας σαν μπράβοι της νύχτας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και απέναντι στους εργαζόμενους στον τύπο και τα ΜΜΕ, που προσπαθούσαν να καταγράψουν τις δηλώσεις του αρχηγού της οργάνωσης. Ασκώντας τρομοκρατία, οι χρυσαυγίτες αρχικά προχώρησαν σε ένα ιδιότυπο face control των μέσων ενημέρωσης, βάζοντας όρους και αποκλείοντας όσα δεν ήταν της αρεσκείας τους, και στη συνέχεια απαίτησαν από τους δημοσιογράφους με το πρόσταγμα “εγέρθητι”, να σηκωθούν όρθιοι ως ένδειξη “σεβασμού” στο πρόσωπο του φύρερ Ν. Μιχαλολιάκου.
 Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες της χώρας να μην υποτιμήσουν το φασιστικό φαινόμενο, ως γραφικό, δήθεν, και να αγωνίζονται κάθε στιγμή για την προάσπιση της δημοκρατίας.
Ο ναζισμός δεν θα περάσει
Δημήτρης Τρίμης
Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
Για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ο συνάδελφος -και συγγραφέας του βιβλίου ”Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη, Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς, επίσης εκ των φορέων του “Ιού” Δημήτρης Ψαρράς , σημειώνει τα εξής:
1. Οπως αποδείχτηκε από την πρώτη “συνέντευξη Τύπου” ο “φίρερ” της οργάνωσης αυτής αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους όπως θα έκανε το αφεντικό μιας λατινοαμερικάνικης συμμορίας ή ο λοχαγός ενός δικτατορικού καθεστώτος, περιφρονώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και διαλόγου.
2. Η οργάνωση μετά την εκλογική της επιτυχία αποθρασσύνεται και απειλεί ανοιχτά τους εκπροσώπους του Τύπου, με στρατιωτικά παραγγέλματα και απειλή βίας.
3. Ο λόγος που η οργάνωση αυτή καταφεύγει σε τόσο ακραία συμπεριφορά ακόμα και απέναντι σε δημοσιογράφους είναι ότι δεν έχει κανένα άλλο πολιτικό στόχο παρά μόνο τη βία απέναντι σε όσους αυτή θεωρεί “αντιφρονούντες”. Για τη Χρυσή Αυγή το μέσο (βία) είναι το μήνυμα.
4. Αν η οργάνωση αυτή συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο απέναντι σε δημοσιογράφους και με ανοιχτές τις κάμερες, καταλαβαίνει κανείς το πώς λειτουργεί απέναντι στους αδύναμους της κοινωνίας, τους μεμονωμένους πολίτες που θεωρεί αντιπάλους της ή τους απλούς μετανάστες που βρίσκονται στο δρόμο της.
5. Η δράση της οργάνωσης αυτής έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη δημοκρατία. Οχι μόνο προπαγανδίζει ανοιχτά τις ιδέες του ναζισμού, αλλά θέτει και σε εφαρμογή τα διδάγματα του Χίτλερ και τις μεθόδους των Ταγμάτων Εφόδου. Η δράση αυτή έχει φτάσει πολλές φορές στα δικαστήρια και διαθέτουμε σήμερα πολλές σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Η σημαντικότερη απ’ αυτές, η οποία έχει τελεσιδικήσει σε επίπεδο Αρείου Πάγου δέχεται ότι μια ομάδα δέκα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπαρχηγό της επιτέθηκε   με σκοπό να δολοφονήσει έναν φοιτητή, μόνο και μόνο επειδή ήταν συνδικαλιστής και αριστερός (απόφαση 1167/2010 του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου).
6. Με αυτά τα δεδομένα η ΕΣΗΕΑ θα μπορούσε να καλέσει τους δημοσιογράφους να απέχουν από κάθε παρόμοια φασιστική τελετή (δήθεν συνέντευξη Τύπου) που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους προκλητικούς τραμπουκισμούς, αλλά και για να προστατεύσει τα μέλη της και όλους τους δημοσιογράφους από την επικίνδυνη αυτή οργάνωση.
7. Η ΕΣΗΕΑ να ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το χαρακτήρα και τη δράση της Χρυσής Αυγής. Σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς της πολιτείας (Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κλπ.) να διοργανώσει ημερίδα για το ζήτημα αυτό, και να ζητήσει να δοθεί μεγάλη κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία έστω και κατόπιν εορτής θα πρέπει να αντιληφθούν τις δικές τους ευθύνες και να συμβάλουν στην ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα του νεοναζισμού.

2 σχόλια:

  1. Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στην Ελληνική Αστυνομία

    http://thepressproject.gr/details.php?id=19846

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το είδαμε και θα το αναρτήσουμε.
    Όχι πως δεν το περιμέναμε: όσοι ζήσανε την 15η Ιούνη 2011, τα διήμερα 28-29 Ιούνη και 19-20 Οκτώβρη, τη 12η Φλεβάρη αλλά και τις άλλες μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις δε μπορεί να μην πρόσεξαν το μίσος και την παλιανθρωπιά των ένστολων καθαρμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή