Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κινητοποίηση από το «Συντονιστικό των Ομοσπονδιών & σωματείων ενάντια στις καταργήσεις δημόσιων φορέων»

H πολιτική κυβέρνησης /τρόικας για τη διάλυση του Δημοσίου και την παράδοση του έργου και των υπηρεσιών του στα ιδιωτικά συμφέροντα συνεχίζεται. Μετά τους νόμους με τους οποίους έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν φορείς και οργανισμοί και απολύθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, είναι σε εξέλιξη από την Αντιπροεδρία και τη ΓΓ της Κυβέρνησης η υλοποίηση μιας σειράς έργων για την επέκταση των συγχωνεύσεων / καταργήσεων και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς και Υπηρεσίες.

Έτσι, στη μελέτη που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε με τίτλο «Οριζόντια μελέτη σκοπιμότητας συγχωνεύσεων / καταργήσεων φορέων του Δημοσίου» περιλαμβάνονται προς εξέταση για συγχώνευση/κατάργηση 134 νέοι φορείς, 53 από το Υπ. Πολιτισμού, 26 από το Υπ. Ανάπτυξης, 27 από το Υπ. Παιδείας, 8 από το Υπ. Υγείας, 7 από το ΥΠΕΚΑ και 3 από το Υπ. Γεωργίας.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσιος διαγωνισμός με τον οποίο θα επιλεχτούν ιδιωτικές εταιρείες για να αναλάβουν με το αζημίωτο (14,5 εκ ευρώ συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ!) την υλοποίηση των καταργήσεων / συγχωνεύσεων των φορέων που θα αποφασιστούν από την κυβέρνηση.

Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση και προχωράμε ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στο μπλοκάρισμα της διαδικασίας αποσφράγισης των προσφορών του Διαγωνισμού στις 3.5.2012, στις 9π.μ., στα γραφεία της ΚτΠ αε, Ηλιουπόλεως 2 - 4, κοντά στο σταθμό ΔΑΦΝΗ του Μετρό.

Καλούμε όλα τα σωματεία του δημοσίου και το «Συντονιστικό των Ομοσπονδιών & σωματείων ενάντια στις καταργήσεις δημόσιων φορέων» να στηρίξουν την απόφασή μας.
  • Καμία κατάργηση / συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελούς φορέα και υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου.
  • Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
Συντονιστικό Ομοσπονδιών & Σωματείων Εργαζομένων ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ και στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ


Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Σύλλογος Εργαζομένων ΜΟΔ - ΕΣΠΑ

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αττικής και Νήσων ΥΠΠΟΤ

Ένωση Διοικητικών Υπαλλήλων Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σωματείο Τεχνικού Βοηθητικού & Λοιπού Προσωπικού Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου