Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Persona non grata ο κος Παπακωνσταντίνου στην Κτηματολόγιο ΑΕ

Αναρτούμε Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων της Κτηματολόγιο ΑΕ

Persona non grata ο κος Παπακωνσταντίνου στην Κτηματολόγιο ΑΕ
Οι προαναγγελθείσες δηλώσεις του κυρίου Παπακωνσταντίνου για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Κτηματολόγιο ΑΕ είναι casus belli για εμάς και την κοινωνία, η οποία θα κληθεί να πληρώσει την αύξηση του κόστους του έργου προκειμένου να προκύψει το κέρδος του ιδιώτη «επενδυτή».
Είναι γνωστό ότι είναι τεράστια η αξία των πληροφοριών που διαχειρίζεται η εταιρεία, οι οποίες αφορούν όχι μόνο στην ακίνητη περιουσία όλων των πολιτών και του δημοσίου, αλλά και στην κατάσταση που αυτή βρίσκεται, αν είναι υποθηκευμένη ή όχι, αν μπορεί να ‘’αξιοποιηθεί’’ και πώς κ.λ.π.
Εκτός από το γεμάτο ταμείο της εταιρείας, είναι εξασφαλισμένα τεράστια έσοδα και από τη λειτουργία της, ενώ η ολοκλήρωση του έργου της κτηματογράφησης, η ποιότητα και η ταχύτητα με την οποία θα υλοποιηθεί είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης.
Η εταιρεία διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ολοκλήρωση του έργου με ποιοτικό τρόπο και χαμηλό κόστος, αρκεί αυτό να ‘’επιτραπεί’’ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση.
Είναι, κατά συνέπεια, κατανοητή η επιθυμία οποιουδήποτε ιδιώτη να συμμετάσχει μετοχικά στην εταιρεία, εφόσον έτσι εξασφαλίζει πρόσβαση σε πληροφορίες που μπορούν να αποφέρουν τεράστια κέρδη και παράλληλα εξασφαλίζει σημαντικά έσοδα χωρίς μάλιστα να αναλαμβάνει κανένα απολύτως ‘’επιχειρηματικό ρίσκο’’.
Ακατανόητη είναι η επιμονή και η κυνικότητα του κου Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σχεδίου που θα αυξήσει το κόστος του έργου (εφόσον σε αυτό θα προστεθεί το κέρδος του ιδιώτη «επενδυτή’’), όπως και η ‘’βιασύνη’’ του να υλοποιηθεί η πρότασή του χωρίς να υπάρχουν συγκριτικές μελέτες για όλες τις δυνητικές εναλλακτικές.
Η επιλογή του, που αποτυπώνεται στο τελευταίο Μνημόνιο, για προκήρυξη όλων των μελετών κτηματογράφησης εντός του 2012 είναι η μόνη πρόταση που δεν έχει πρόβλεψη χρηματοδότησης, ώστε ως «Rούρειος ίππος» να εισάγει τον ιδιώτη «επενδυτή».
Στις συνθήκες κρίσης και ύφεσης που δημιουργήθηκαν στη χώρα, στην οποία η ατομική ιδιοκτησία πλήττεται βάναυσα με χαράτσια και οι επισφάλειες των δανείων έχουν χτυπήσει «κόκκινο», είναι τουλάχιστον ‘’ύποπτη’’ η εμμονή του να παραδώσει σε ιδιώτη τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της περιουσίας των πολιτών.
ΟΧΙ στο χάρισμα δημοσίων εσόδων
ΝΑΙ στη διασφάλιση της ιδιωτικής περιουσίας και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου