Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Σε αναβρασμό το δημόσιο - Ή θα βγούμε στο δρόμο ή θα μας πετάξουνε στο δρόμο

Αναρτούμε ενημερώσεις από συναδέλφους από διάφορους χώρους εργασίας του δημοσίου. Στόχος μας να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους αγώνες στα χέρια τους ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που μόνο ως βαρίδια πλεόν λειτουργούν. Όπως δείχνει και η περίπτωση ΟΕΚ-ΟΕΕ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (πλην κομματικών εγκάθετων - βλέπε επόμενη ανάρτηση) κινδυνεύουμε να βρεθούμε απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με γαλλική αξιολόγηση ή και με τοπική. Ή θα βγούμε στο δρόμο ή θα μας πετάξουνε στο δρόμο.

ΥΓΕΙΑ
Την Τρίτη 28-2-2012 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του συντονισμού αγώνα υγειονομικών. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων, αντιπρόσωποι από επιτροπές αγώνα και εργαζόμενοι από: Άγιο Σάββα, Παίδων Πεντέλης ,Θριάσιο , Αττικό , Αγλαία Κυριακού , Ιπποκράτειο, Αγία Όλγα ,Γεννηματά , ΨΝΑ , Δρομοκαίτειο , ΕΚΑΒ , εκπρόσωποι από το συντονιστικό εργαζομένων ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής. Έγιναν τοποθετήσεις και εκτιμήσεις για τη 48ωρη απεργία στις 23-24/2/12 , την πανυγειονομική διαδήλωση στις 24/2/12 και τις κατά τόπους δράσεις-συνελεύσεις την εβδομάδα που μεσολάβησε και τονίστηκε η ανάγκη συνέχειας και κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Συμφωνήθηκε :
1)Η συμμετοχή στη 3ωρη πανελλαδική στάση της ΑΔΕΔΥ στις 29/2 με συγκέντρωση νοσοκομείων και διαδήλωση 12:30 στην πλατεία κλαυθμώνος.
2)Γύρος γενικών συνελεύσεων μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
3)Πρόταση στις γενικές συνελεύσεις για νέο πανυγειονομικό συντονισμό με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 8-3-2012 και ώρα 12:00.
4)Νέα σύσκεψη του συντονισμού Παρασκευή 9-3-2012 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα.
5)Στήριξη των κινητοποιήσεων των δομών της ψυχικής υγείας στις 13-3-2012 με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
ΥΠΠΟ
Χτες εγινε κατηληψη στην κεντρικη υπηρεσια του ΥΠΠΟ, με σχετικα μικρη συμμετοχη (λογικο μετα την μικρη προσελευση στη συνελευση), κατα τις 3.00 ήταν προγραμματισμένο ΚΑΣ (αρχαιολ. συμβουλιο) που προσπαθησαν οι εργαζόμενοι να ακυρώσουνε,  τελικα καταθέσανε στις 4.30 καταγγελία στη διευθυνση για την προσπάθεια υποδαύλισης του αγώνα των εργαζομένων (πιεζαν να σπασει η καταληψη να γινει το ΚΑΣ) και αποχωρησαν. Την Τετάρτη στις 12.00 εχουν σταση εργασιας, κλεισιμο της Ακροπολης και μοιρασμα ανακοινωσης των εργαζομενων σε 3/4 γλώσσες στους τουρίστες. Την Πέμπτη στις 12.00 σταση εργασιας, τοπικές συνελεύσεις σε χώρους εργασίας, και κλείσιμο της Πατησίων (ίσως πορεία πρός ΟΕΕ). Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία διαρκείας και, μέχρι την κήρυξή της, κλιμακούμενες απεργίες, να παραμείνει κλειστός ο δημόσιος τομέας με πολύμορφες κινητοποιήσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ενημερωτικές συναντήσεις μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να σταματήσει η καταστροφική για το λαό και την κοινωνία πολιτική που εφαρμόζει. Οργανώνουμε, και καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία να μετάσχουν, παράσταση στην επόμενη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 2/3 (10.00 πμ ξενοδοχείο NOVOTEL) για να καταθέσουμε τα ψηφίσματα μας και να πιέσουμε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Συντονιζόμαστε με τα υπόλοιπα Υπουργεία και φορείς του Δημόσιου τομέα. Καλούμε σε σύσκεψη συντονισμού του αγώνα μας τους Συλλόγους (ΔΣ & εργαζόμενους) των άλλων Υπουργείων του δημόσιου τομέα (ημερομηνία  7/3. 15.30 Γραφεία Ενιαίου Συλλόγου).

ΥΠΑΝ

Έγινε στις 20/2 η γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλ. ΓΓ Βιομηχανίας, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (πρώην ΥΠΑΝ) στη Μεσογείων. Ήταν η μαζικότερη από τον Οκτώβρη, την εποχή των καταλήψεων στο υπουργείο. Το ΔΣ (3 ΠΑΣΚ, 2 ΠΑΜΕ, 2 ΔΑΚΕ) αναγκάστηκε να την κάνει μετά από “απειλή” για ξεκίνημα μαζέματος υπογραφών και μετά από παρουσία συναδέλφων στη συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη.

Η πρόταση του ΔΣ (ομόφωνη) στη συνέλευση ήταν: 1. Κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ για “γενική απεργία” άμεσα 2. Να παραιτηθεί η κυβέρνηση 3. Κάλεσμα για συντονισμό με φορείς που εποπτεύει το ΥΠΑΝ/ΥΠΕΚΑ και συγκέντρωση στη Μεσογείων ...μετά την Καθαρή Δευτέρα.

Η πρόταση που κάναμε και πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία και αναγκάστηκε να την ψηφίσει και το ΔΣ ήταν:

1. Κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας διαρκείας, ξεκινώντας με πενθήμερη απεργία με περιφρούρηση και αποκλεισμό όλων των υπουργείων γύρω από το διήμερο 28-29/2 (εκείνο το διήμερο θα έχει 48ωρη απεργία και διαδηλώσεις και η ΕΜΔΥΔΑΣ).
 
Οικονομικών
Τό Σάββατο 18/2 οι εργαζόμενοι στό υπ. οικονομικών-κυρίως σέ εφορίες- πετύχαμε μιά  πρώτη μικρή νίκη.Ματαιώσαμε ένα διαγωνισμό-παρωδία καταδικασμένο από τή συντριπτική πλεοψηφία των εργαζομένων πού στόχο είχε νά δημιουργήσει ένα ξεχωριστό σώμα ελεγκτών από "ικανούς"
καί "άξιους" αλλάζοντας τίς εργασιακές σχέσεις στό όνομα της "πάταξης της φοροδιαφυγής.
Η ηγεσία της ομοσπονδίας καί του συλλόγου σχεδίαζε μιά συμβολική "ειρηνική" διαμαρτυρία αλλά οι εργαζόμενοι πού
βρέθηκαν εκεί-1000 περίπου-πήραν τήν υπόθεση στά χέρια τους,μπήκαν μπροστά τήν είσοδο του κτιρίου καί έδειξαν τήν αποφασιστικότητά τους νά ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ τόν διαγωνισμό.
Οι 2 διμοιρίες ΜΑΤ πού επιστράτευσε η ηγεσία του υπουργείου καί η επίθεση  στούς εργαζόμενους ,έφερε τά εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά πού επεδίωκαν.
Συσπείρωσε τόν κόσμο πού παρέμεινε στό χώρο από τίς 9 τό πρωί μέχρι τίς 2μμ.Μετά έγινε πορεία 300 περίπου εργαζομένων πρός τό αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων γιά τήν απελευθέρωση εργαζόμενου πού είχε συλληφθεί.-αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Από τους 870 πού είχαν κάνει αιτήσεις μπήκαν τελικά μέσα μέ τή βοήθεια των ΜΑΤ 220 άτομα.Ο διαγωνισμός  δέν έχει πλέον κανένα ψευτοκάλλυμα "νομιμότητας"
Τό σχήμα μας " ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ"  έπαιξε σημαντικό ρόλο σέ αυτή τήν μικρή πρώτη νίκη καί αυτό αναγνωρίζεται από όλο καί περισσότερους εργαζόμενους

ΟΤΑ
Νέα αναβολή μιας εβδομάδας πήρε η συζήτηση στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, για το θέμα της δημοπράτησης των εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων της Αττικής. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του κ. Σγουρού, η αναβολή ήταν αίτημα μελών του ΔΣ, προκειμένου να κατατεθούν εγγράφως οι όποιες απόψεις υπάρχουν.
Πίσω από αυτήν την εξέλιξη βρίσκονται, εκτός από τις ισχυρές αντιδράσεις πολιτών και εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, τα σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία δημοπράτησης και χρηματοδότησης των έργων, μέσω ΣΔΙΤ. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ως προς αυτό το σημείο, η παρέμβαση του κ. Σύψα, μηχανικού και τεχνικού στελέχους του ΕΔΣΝΑ. Για το ίδιο θέμα και η ΠΟΕ ΟΤΑ κατέθεσε εκτενές κείμενο παρατηρήσεων, στην εισήγηση του κ. Σγουρού.  


Δείτε, επίσης, εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/18161
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου