Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο "εργολάβος" των αυθαιρέτων

Αναδημοσίευση από το Ποντίκι.

thumb
Oι φωτογραφίες που δημοσι­εύουμε είναι αφιερωμένες εξαιρετικά από το «Π» στον πολιτικό «εργολάβο» των αυθαιρέ­των, τον Νίκο Σηφουνάκη!Το παρατσούκλι δεν είναι δικής μας εμπνεύσεως, το έχουμε δανει­στεί από την πιάτσα... Γιατί μπορεί οι σφουγγοκωλάριοι να μην του το έχουν πει ακόμα για να μην τον στε­ναχωρήσουν, αλλά στα αρχιτεκτονι­κά γραφεία, στους κύκλους των όπου γης αυθαίρετων και παράνομων, αλ­λά κυρίως στις συζητήσεις των νόμι­μων κορόιδων, αυτό το παρατσούκλι χρησιμοποιούν για να μην αναφερθούν στο όνομά του.Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, ο χαρακτηρισμός «πολιτικός ‘‘εργο­λάβος’’ των αυθαιρέτων» προέκυ­ψε από την εκπληκτική του επίδοση μέσα σε έξι μήνες να προκαλέσει με τις πολιτικές του επιλογές και τις νο­μικές ρυθμίσεις που ξεθεμελιώνουν το Σύνταγμα παράνομη οικοδομική «έκρηξη» στις περιοχές της χώρας όπου το χρήμα «πολύχρωμο» και «μαύρο» μπορεί εν μέσω της από­λυτης οικονομικής κρίσης να ρέει άφθονο.Τις φωτογραφίες που φιλοξενού­με μας τις έστειλε αναγνώστης του «Π» και αποτελούν ένα μικρό μόνο στιγμιότυπο από τα όργια που γίνο­νται ελέω Σηφουνάκη στη Μύκονο, και όχι μόνο.
Ο φίλος αναγνώστης βρέθηκε στην - κατεστραμμένη πλέον - πα­ραλία της Ελιάς στα μέσα Δεκεμβρί­ου και κατέγραψε το κόλπο των πα­ράνομων που επιβραβεύει ο Σηφουνάκης. Και το κόλπο είναι απλό: Σε οι­κόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται νόμιμο οίκημα ξεφύτρωσε και ένας σκελετός που κάλυψε σχεδόν όλο το οικόπεδο. Και αυτός ο σκελετός, που σε λίγο καιρό θα είναι ακόμα ένα πα­ράνομο σπίτι, θα πάρει πανηγυρικά άφεση αμαρτιών από τον αναπληρω­τή υπουργό ΠΕΚΑ.Οι σκελετοί έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα και, όπως λένε αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί της πιάτσας και όχι του υπαρκτού... συνδικαλι­σμού, σε όλη την Ελλάδα κτίζονται αυθαίρετα αφού όλα νομιμοποιού­νται.
Υπάρχουν, μάλιστα, λένε, πε­ριπτώσεις θρασύτατων ιδιοκτητών και μηχανικών που στέλνουν σχέδια όπου με photoshop έχουν προστεθεί οικήματα τα οποία θα κατασκευα­στούν, αφού πρώτα νομιμοποιηθούν!Σε ολόκληρη τη χώρα κτίζονται αυθαίρετα παντού, αφού κανείς δεν πρόκειται ποτέ να κάνει έλεγχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σηφουνάκης μέχρι και την τελευταία στιγμή κατα­θέτει τροπολογίες στον ήδη ψηφισμέ­νο νόμο με τον φόβο μήπως και μείνει κάποιος παράνομος παραπονεμένος. Για παράδειγμα μια από τις τελευταίες τροπολογίες προβλέπει ότι για την πι­στοποίηση του χρόνου ανέγερσης του αυθαιρέτου, εάν δεν υπάρχουν αερο­φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία, αρκεί η υπεύθυνη δήλωση και μόνο του ιδι­οκτήτη!Όπως λένε στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ, ο Σηφουνάκης ούτε ντράπη­κε όταν δήλωνε με στόμφο ότι με τον νόμο βάζει τέλος στην αυθαιρεσία και στην επόμενη γενιά αυθαιρέτων ούτε κοκκίνισε όταν από το βήμα της Βου­λής τόλμησε να αναφερθεί στον αεί­νηστο Τρίτση.
Αλλά όπως λέει ο λαός... «και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου