Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αλληλεγγύη από την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στους εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ


Μέλη της διοίκησης της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ θα επισκεφθούν σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ για να εκφράσουν την ολόπλευρη αλληλεγγύη και στήριξη. Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης-τοκογλύφων-εργοδοτών.
Αθήνα, 18/ 1 / 2012

Αρ. Πρωτ. : 6327
Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης
στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού Alter

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διπλ. Μηχανικών του Δημοσίου στην συνεδρίασή του στις 11/1/2012, αποφάσισε να εκφράσει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον πολυήμερο αγώνα σας.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας δέχονται την βάρβαρη επίθεση της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας με τις ευλογίες βέβαια της εργοδοσίας, που αποτυπώνεται με απολύσεις, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, κατάρρευση του ασφαλιστικού και δραματική συρρίκνωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών, άρνηση καταβολής δεδουλευμένων κλπ.
Ειδικότερα εσείς οι εργαζόμενοι στο Alter, απλήρωτοι για πολλούς μήνες και αντιμετωπίζοντας εκτός από τα ουσιώδη προβλήματα επιβίωσης και τις με διάφορους τρόπους επιθέσεις της ανάλγητης εργοδοσίας σας, είσαστε στην πρωτοπορία με τον πολύμηνο αγώνα σας από όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ, αγώνα που αποτελεί παράδειγμα για όλους μας και σας αξίζει κάθε συμπαράσταση και αλληλεγγύη.
Και στο δικό μας χώρο η Κυβερνητική επίθεση αποτυπώνεται με την ίδια σκληρότητα με :
α. Διάλυση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση του έργου τους.
β. Απολύσεις (μέσω κατάργησης Φορέων, συγχωνεύσεις, εφεδρεία κλπ).
γ. Δραματική μείωση αποδοχών, στο 50%.
δ. Κατάρρευση του Ταμείου μας (ΤΣΜΕΔΕ) με την νέα κλοπή των αποθεματικών του (κούρεμα ομολόγων), δυσβάστακτες αυξήσεις εισφορών και μειώσεις συντάξεων και παροχών υγείας.
Η μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταδικάζει τον κόσμο της εργασίας σε εξαθλίωση, με την δημιουργία μίας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας αποτέλεσμα της ενότητας των εργαζομένων, που θα καταργήσει Τρόϊκες και Μνημόνια, θα υπηρετήσει τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι την ακόρεστη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου