Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΜΤ : Όλοι στην Παναττική Απεργία 17 Γενάρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
http://www.somtechnik.gr/ Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561,
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ, 11.00 π.μ.

Στις 17 Ιανουαρίου απεργούμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στη φτώχια, τις απολύσεις, τη δραματική μείωση των μισθών μας. Ενώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στις απολύσεις, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εκ περιτροπής εργασία, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ενώνουμε τη δράση μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς οι εργοδότες δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς στην ελληνική Χαλυβουργία, στον ALTER, στη Λουκίσα, στην Ελευθεροτυπία, στο νοσοκομείο Ερρύκος Ντυνάν, στους εργαζόμενους στην Αλεξ ΠΑΚ, στον Κατσέλη, στο Γερολυμάτο cosmetics, στο Μύλωνα, στα NOTOS GALERY, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και στους εργαζόμενους εκατοντάδων άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αγώνες.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ σε συμφωνία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, ετοιμάζεται να ικανοποιήσει όλες τις νέες αξιώσεις της εργοδοσίας και της τρόικας, για νέο τσεκούρωμα των μισθών και συντάξεων, κατάργηση του 13ου -14ου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών. Προωθεί 150.000 απολύσεις στο δημόσιο, κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων και υπηρεσιών του Δημοσίου.

Ήδη η χρονιά που πέρασε ήταν εφιαλτική. Η εργοδοσία εξοπλισμένη με το αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, προχωρά σε αθρόες απολύσεις, επεκτείνει την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, μειώνει τους μισθούς. Πολλές επιχειρήσεις «πτωχεύουν», προκειμένου να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ τα αφεντικά τους παραμένουν πάμπλουτα. Σε αρκετές περιπτώσεις η εργοδοσία «ανασυγκροτεί» τις επιχειρήσεις της με πιο “φτηνή εργασία”, ενώ πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που χρόνια ξεζούμιζε! Οι εργαζόμενοι μηχανικοί «επιβαρύνονται» με νέα ασφαλιστικά χαράτσια για το ΤΣΜΕΔΕ που φτάνουν άμεσα έως και 423 € το μήνα, ενώ τα αποθεματικά των ταμείων μετατρέπονται σε αντικείμενο λεηλασίας από το κεφαλαίο και τις τράπεζες.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ -ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Πριν από δυο και πάνω χρόνια μας έλεγαν: «με το μνημόνιο θα αποφύγουμε την χρεοκοπία». Τώρα μας λένε: «η χρεοκοπία είναι πιο κοντά από ποτέ»! Ο πρωθυπουργός – τραπεζίτης ωμά και προκλητικά συνεχίζει τον εκβιασμό: «ή παραχωρείτε ότι έχει απομείνει από την φτώχεια σας, ή ευθύνεστε για την χρεοκοπία της χώρας»!!

Και όλα αυτά για να υπογράψουν, λένε, το «κούρεμα του χρέους» και να γλυτώσουμε «5 δις € τόκους» τον χρόνο. Όταν πάνω από 40 δις είναι οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κεφαλαίου στο δημόσιο. Όταν πάνω από 300 δις είναι οι καταθέσεις των καπιταλιστών στην Ελβετία! Όταν η επίσημη φορολογία των επιχειρήσεων μειώθηκε από το 25 στο 20%, και πάνε για ακόμα λιγότερο!
ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΘΑΡΟ! Αυτή η πολιτική δεν γίνεται για το «χρέος»και τα «ελλείμματα». Γίνεται για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, τα τοκογλυφικά χρέη των δανειστών και το ευρώ, πάνω στα ερείπια των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι αυτό στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αποφάσισαν, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, θα επιτηρούν την εφαρμογή των επιταγών τους, που γίνονται απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης.

Με το νέο υπερμνημόνιο που περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, εμπεδώνεται μια υπερ-δεκαετής επίθεση, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευρωκινεζική ζώνη βάρβαρης εκμετάλλευσης, θα επιβληθεί πραγματική δικτατορία των αγορών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Όπως οι δυνάμεις του συστήματος συγκροτούν το δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», πρέπει κι εμείς, οι εργαζόμενοι να οικοδομήσουμε το δικό μας «ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Μέτωπο αλληλεγγύης, και κοινής δράσης των αγωνιζόμενων κλάδων. Ταξικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής που να υπερβαίνει τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που βάζει πλάτη στις εφιαλτικές ανατροπές και συμμετέχει στον «κοινωνικό διάλογο» σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Γενάρη, που έχουν προκηρύξει τα εργατικά κέντρα της Αττικής ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ. Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Για να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις αντεργατικές πολιτικές.
• Να ανατραπεί η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Διαγραφή του ληστρικού χρέους. Ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.
• Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση απολύσεων.
• Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό για όλο το διάστημα ανεργίας για κάθε μορφή εξαρτημένης εργασίας.
• Καμία συμμετοχή των ταμείων στη νέα κλοπή των αποθεματικών με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομόλογων. Άμεση αποδέσμευση του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής. Απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στα Ταμεία.
• Δημόσια και δωρεάν ασφάλιση-υγεία-παιδεία-κοινωνικές υπηρεσίες για όλους.
• Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα. Να σταματήσει το πολιτικό και νομικό πλέγμα προστασίας των εταιρειών. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε μέτοχοι, ούτε πιστωτές. Δέσμευση των κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων (προσωπικών ή άλλων εταιριών) του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις και τα επιδόματα ανεργίας των απολυμένων.
• Οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Αύξηση της φορολόγησης του κεφαλαίου. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
• Να περάσουν στο δημόσιο οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι εργαζόμενοι. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου