Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σταμάτησε το ΤΕΕ τις κινητοποιήσεις

Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ αποφάσισε από μόνος του να μην κλείσει το σύστημα "τακτοποίησης" αυθαιρέτων, ενώ σήμερα ανακοινώνει - μέσω του ηλεκτρονικού δελτίου προβολής του ιδίου και των κυβερνητικών πολιτικών - ότι επαναφέρει στη λειτουργία και το σύστημα αμοιβών το οποίο είχε διακόψει την προηγούμενη βδομάδα. Τη φορά αυτή την απόφαση την έλαβε η Διοικούσα του ΤΕΕ στέλνοντας ηχηρό μύνημα συμμόρφωσης και πειθαρχίας στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Φαίνεται ότι η διοίκηση του ΤΕΕ προσπαθεί να εξασφαλίσει κάποια από τα προνόμια της που απειλούνται (όπως τον έλεγχο των αμοιβών, την ύπαρξεη του ΤΕΕ) και ποσώς ενδιαφέρεται για το φλέγον θέμα της εξοντωτικής και ληστρικής αύξησης εισφορών που απειλεί όλους τους μηχανικούς. Την απόφαση αυτή τη στηρίζουν σε "συνάντηση σε θετικό κλίμα" που έγινε μεταξύ Προέδρου ΤΕΕ και Υπουργού ΠΟΜΕΔΙ τσεκουράτου Βορίδη. Νομιμοποιούμε και τους ακροδεξιούς δηλαδή ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τα ζητήματα των μηχανικών. Υπέροχη ατμόσφαιρα, δε νομίζετε? (Οι συναγωνιστές της Συνεργασίας Αριστερών Μηχανικών τι λένε άραγε για την κατάσταση που στηρίζουν στο ΤΕΕ - και αλλού?)

"Σε θετικό κλίμα έγινε χθες το βράδυ η συνάντηση του πρόεδρου του ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη. Εν συνεχεία ενημερώθηκε και εκτίμησε τα αποτελέσματα της συνάντησης η ΔΕ ΤΕΕ.
Αρμοδίως έγινε γνωστό ότι μετά τη συνάντηση και έπειτα από τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Υποδομών προς το ΤΕΕ, δίνοντας διαβεβαιώσεις για τη στήριξη των θέσεων του ΤΕΕ σχετικά με το 3919/2011 αλλά και γενικότερα για την επίλυση θεμάτων των μηχανικών αποφασίστηκε το ΤΕΕ να διαφοροποιήσει τη στάση του. Σε ένδειξη καλής θέλησης επαναλειτουργεί από σήμερα το ηλεκτρονικό σύστημα των αμοιβών μηχανικών, για διάστημα περίπου δέκα ημερών, δηλαδή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ ΤΕΕ στις αρχές του νέου χρόνου, όπου θα επανακαθοριστεί η στάση του ΤΕΕ, με βάση συγκεκριμένες ενέργειες που στο μεταξύ θα γίνουν από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Στη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΤΕΕ ο υπουργός Υποδομών τοποθετήθηκε
θετικά για θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς, όπως την σύσταση του μητρώου κατασκευαστών ιδιωτικών έργων, την έκδοση προεδρικού διατάγματος και υπουργικής απόφασης για την υλοποίηση του νόμου 3919/2011 κ.α"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου