Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση της συσπείρωσης προς σωματεία, συλλόγους, φορείς μηχανικών


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ € ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που περιλαμβάνεται στη νέα δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου απειλεί με κατεδάφιση το ΕΤΑΑ και ιδιαίτερα το ΤΣΜΕΔΕ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του, που έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος (άνω των 3 δις), έχουν μετατραπεί σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου, με κύρια ευθύνη του κράτους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά το κούρεμα το ΤΣΜΕΔΕ θα μείνει με το 50% της αξίας των διαθεσίμων του, που προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές μας, και θα μετατραπεί από υγιέστατο Ταμείο, σ’ ένα από τα πιο προβληματικά. Οι απώλειες για το ταμείο μας υπολογίζονται σε 1,5 δισεκατομμύριο Ευρώ.
Εξαιρετικά μεγάλη είναι η ευθύνη της Διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ, που χωρίς ποτέ να ενημερώσει τους μηχανικούς, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά μάλιστα ενέκρινε το περασμένο καλοκαίρι τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρώτο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, της 21ης Ιουλίου. Η στάση αυτή μας προϊδεάζει και για τις προθέσεις της, απέναντι στο νέο πρόγραμμα.
Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα, η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια αποδέσμευσης από την Τράπεζα Αττικής αλλά μελετούσε, πότε την αύξηση της συμμετοχής της, πότε τη διάσωση της χρεοκοπημένης Proton Bank, πότε την αγορά άλλων τραπεζικών μετοχών (Εθνική), πρωτοβουλίες που μαθαίναμε μόνο από δημοσιεύματα. Η προοπτική υπαγωγής και της Τράπεζας Αττικής σε διαδικασία «κουρέματος», σηματοδοτεί κι άλλες απώλειες για το ΤΣΜΕΔΕ, πέρα από τις τεράστιες απώλειες λόγω εξαΰλωσης των μετοχών. Την ίδια ώρα οι αδίστακτοι δανείζουν μέσω της Τράπεζας Αττικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (οι καλές δουλείες κάνουν τους καλούς φίλους πάντα).
Όλες αυτές τις απώλειες, κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ, επιχειρούν να «αντισταθμίσουν» με νέα χαράτσια υπέρογκων αυξήσεων των εισφορών μας (κυρίως μέσα από την υποχρεωτική αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας), που άμεσα ξεκινούν από 15-25% και μελλοντικά ξεπερνούν το 90%. Οι ρυθμίσεις αυτές προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, μετακυλούν τις απώλειες σε μας τους ίδιους τους ασφαλισμένους, οδηγώντας μας στον επαγγελματικό αφανισμό και στην έξοδο μας από το επάγγελμα. Επιπλέον νομοθέτησαν τη φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών (ως εισόδημα) εκτινάσσοντας έτσι τον ετήσιο φόρο.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ!
  • Ούτε ένα ευρώ αύξηση εισφορών καμίας κατηγορίας ασφαλισμένου, άμεση μείωση τους στα προ του 1992 επίπεδα.
  • Επαναφορά της αφαίρεσης των εισφορών από το εισόδημα.
  • Καμία περικοπή σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής παροχής, αποκατάσταση τους στα προ μνημονίου επίπεδα.
  • Καμία συμμετοχή του Ταμείου στη νέα κλοπή των αποθεματικών με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
  • Άμεση απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο Ταμείο.
  • Άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών με χρηματοδότηση από ανακατανομή των πόρων των κλάδων του ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς νέα χαράτσια.
  • Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό για όλο το διάστημα ανεργίας για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους.
  • Πραγματικές διευκολύνσεις στους συναδέλφους που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις εισφορές τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
  • Παράταση του χρόνου της ασφαλιστικής ενημερότητας.
  • Αποδέσμευση από την Τράπεζα Αττικής και τα χρηματηστηριακά παιχνίδια
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που ρίχνουν τα βάρη στους ασφαλισμένους και ειδικά στους νέους
Καλούμε το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ να μην τολμήσουν να αποφασίσουν “κούρεμα” και αυξήσεις, καλούμε τους συναδέλφους ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να διώξουμε κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ και τους άθλιους νόμους τους

1 σχόλιο:

  1. Στην επίσημη αποστολή το ενημερωτικού του ΤΕΕ μετά από σειρά λαθών στην υπερσύνδεση μου ήρθε το εξής κορυφαίο:

    http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2011/2011_11/NEWSLETTER20111101.gif

    όπου όχι μόνο η επέκταση του αρχείου βγάζει μάτια, αλλά και αν την αντικαταστήσω σε .pdf πάλι μου βγάζει άλλο τεύχος, παλιότερο.

    Η μόνη δουλειά που κάνει στο συγκεκριμένο ουσιαστικά ο αποστολέας του info-tee[παπάκι]lists.tee.gr είναι στείλει σωστά τον σύνδεσμο.

    α)Είναι πολύ μπροστά και τρολλάρει χιλιάδες μηχανικούς, ανάμεσα τους και μηχανικούς Η/Υ;

    β)Δεν ανοίγει τον σύνδεσμο ούτε ο ίδιος;

    Ελπίζω πάντως να βάλουν τα δυνατά τους και να μας ξαναξαφνιάσουν με χοντρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή